Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja jestem w sytuacji podbramkowej gdyz pod moim akwa 130x60x50 jest komoda ktorej blat po prawej stronie idzie pare milimetrow w dol i nie mam pojecia jak wyciagnac ten spadek zeby bylo ok. dalem styropian 2cm i bez wody dalej jest luka. czy po zalaniu styropian na tyle sie ugnie ze szczelina zniknie i wyrowna podloze? blat jest wygiety.. lezy na 4ech pionowych dechach tj.2 srodkowych i 2 bocznych sciankach komody a od 3ciej do 4tej scianki jest delikatny spadek kolo 0,5cm i teraz nie wiem czy styropian jest na tyle plastyczny ze wyrowna spadek i dostosuje sie do dna czy nie. (spadek wynikl z ciec drewna do zrobienia komody na zamowienie nie do wychwycenia okiem, podejrzewam ze poprostu ostatnia boczna scianka momody jest krutsza o te pare mm) podloga tez jest ok... 3/4 akwa pieknie lezy na blacie a ostatni 1/4 blatu idzie delikatnie w dół. czy styropian wypoziomuje ten uskok?

Opublikowano

Styropian tego nie wyrówna, nie ugnie się tak mocno. Swoją drogą, 5mm to nie jest mało, to jest bardzo dużo. Ja tu widzę jedno rozwiązanie (pewne) - rozkręcić szafkę i poprawić błąd w pomiarach. Tzn wstawić nową boczną ścianę.

Opublikowano

sis - kolega się pytał czy wyróna to styro :)

niestety w zalanym akwarium dochodzi do więlu naprężeń i nie ma co ryzykować woda na podłodze, nie pozostaje Ci nic innego jak powrót do stolarza i złożenie reklamacji.

Opublikowano
sis - kolega się pytał czy wyróna to styro :)

niestety w zalanym akwarium dochodzi do więlu naprężeń i nie ma co ryzykować woda na podłodze, nie pozostaje Ci nic innego jak powrót do stolarza i złożenie reklamacji.

Kurcze, tego posta pisałem w pracy, chyba byłem zmęczony, bo sam go nie rozumiem :twisted: już go edytuję :wink:

Opublikowano

a mówiles dla pana stolarza ze ta komoda jest pod akwa i wszystko musi byc cacy ?

czy tylko zamówiles komode albo elementy

to jest warzne poniewaz elementy w tym wypadku boczki musza byc piłowane razem tzn on tego samego ogranicznika

nie da sie uciac 3 boczków potem czegos tam jeszcze i znowu dwa boczki , zawsze wyjda inne

Opublikowano

komoda byla robiona na zamowienie a wczoraj po interwencji u stolarza przyjechal i ja poprawil.. roznice zgubilismy przez podbicie ostatniego boku na ktorym byl spadek i jest juz ok. minimalne 1mm szczeliny zostaly ale tyle to juz chyba ok... karimata lub styropian to zgubi? pzdr