Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz przepiąć kable na standardowym stateczniku na 1 świetlówkę i założyć Power Glo z przodu dając odbłyśnik który ustawiasz aby dawał jeszcze lekko światło do tyłu. Power Glo daje super efekt na Maingano ale już słyszałeś o spawarce od slawekosw więc nie będę powtarzał. Z czasem świetlówka delikatnie osłabnie i będzie oki. Pozdro.

Opublikowano

no to lege artis jeszcze nie powinieneś mieć okazji sprawdzać jak się zachowują po zapaleniu świetlówek - chyba że stoisz i pstrykasz im wyłącznikiem :roll: Cierpliwości, zamknij drzwi do pokoju, idź pograj na PSP, daj im spokój niech się zadomowią. Akwarystyka to sztuka cierpliwości i hamowania się od pochopnych działań. Kwestia czy są płochliwe i czy to wpływ światła to temat na dyskusje za 2-3 tygodnie a nie 6h od wpuszczenia ryb do akwarium. Wiem że to są emocje ;) bo nowe rybki, nowe akwarium itd. ale daj sobie i im czas. Odpal sobie artykuły na stronie startowej i czytaj - lepiej wykorzystasz czas :wink:

Opublikowano

Trochę poczytałem,pomyślałem i doszedłem do takich propozycji oświetlenia mojego akwa,szukałem świetlówek,które by pasowały do niebieskiej obsady,więc:

1:Hagen Power Glo

Sylvania Aquastar

2:Power Glo

Marine Glo

3:Sylvania Gro Lux

Sylvania Aquastar

4:Phillips Aquarelle-podobne pięknie wybarwia niebieski kolory

i ?-co można do tej świetlówki dodać,