Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakładam nowy wątek, bo potrzebuje dość pilnie rady jaki gatunek wsadzić do mojego akwa. Dla przypomnienia, akwa 140x35x50cm, obsada narazie 9 sztuk maylandia estherae red red i 3 sztuki demasoni(z 10;/). Zastanawiam się co ma pływać w tym akwa z redami, chciałbym aby w akwa pływał któryś z tych gatunków:

- pseudotropheus flavus

- pseudotropheus demasoni(dokupić z 10 sztuk)

- pseudotropheus socolofi

- afra cobue

- afra yellow blaze

Jak myślicie który z tych gatunków wybrać?? Potrzeuje pilnie rad, bo czym dużej będe czekał tym trudniej będzie wprowadzić nowe rybki...Pozdrawiam

Opublikowano

Nie dawałbym Flavusa, to jest agresor, Ty masz wąskie akwa, nawet, jak na dwa gatunki o takim temperamencie. Socolofi, bo ma podobną dietę. Afry idą trochę w mięsną bardziej. Ale całkowicie nie odpadają, jakoś da się pogodzić ich diety. Mimo wszystko z Socolofi byłoby łatwiej IMHO...

Opublikowano

Wiem właśnie, że afry idą w mięsną diete, ale red redy też nie są typowymi roślinożercami;D. A chciałbym możliwie jak najmniejszy gatunek, właśnie ze względu na rozmiar akwa, a redy już są spore, więc zastanawiam się czy socolofi nie będzie za duży, a zdaje mi się że afra rośnie troche mniejsza...

Opublikowano

No to napisz po prostu, że chcesz Afry :twisted::mrgreen:

Owszem, Red nie jest typowym mięso i roślinożercą. Tak, jak pisałem - Afra da radę, ale musisz pilnować diety, bo znowu Red nie może jeść tylko pokarmów pochodzenia mięsnego.

Opublikowano

Nie o to chodzi, że chce, poprostu zastanawiam się czy nie będą lepsze, bo jak już pisałem chce jakiś mały gatunek :D . Wiem, ale myśle, że z dietą nie było by tak zle, a tak wogle to dzięki za wszystkie odpowiedzi :D