Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A czy taki biały piasek nie będzie za bardzo odbijał światła i stresował rybek?

Jest na to spora szansa, sytuację ratuje trochę ciemny wystrój (tło i kamienie) ale światło i tak będzie się odbijać.

Opublikowano
A czy taki biały piasek nie będzie za bardzo odbijał światła i stresował rybek?

Hmm... pewnie będzie obijał bo jest idealnie biały jak śnieg. Dlatego tak mi się podoba. Wystrój natomiast... będzie ciemny, kamienie ciemno czerwone a tło czarne...

pozdr...

Zapollo13

Opublikowano
jest idealnie biały jak śnieg. Dlatego tak mi się podoba.

taaaa a potem się pojawią okrzemki a potem jakieś glony a nie daj boże sinice i juz taki biały nie bedzie

Opublikowano

..a szary budowlany po włączeniu świetlówek robi się pięknie jasny... i naprawdę więcej nie trzeba:)

poza tym a jeziorku rybska chyba też mają zwykły piach, może nawet nie z casto...

polecam zwykły piaseczek a kase wydać na .. nowy zegarek? dziewczynę / żonę? piwo z kumplami? żarcie dla ryb ? - do wyboru:)

Opublikowano
No nic... ja go juz zakupiłem, więc jak odpalę zbiornik to wrzucę pare fotek.
i kilka miechów później też zrób fotki - jak CI porośnie glonem :P

Ok, ja się tego nie boję, jeżeli faktycznie porośnie to wyciągnę wnioski na przyszłość, fotki wrzucę. Zawsze to będzie informacja dla czytających to forum.

pozdr...

Zapollo13

Opublikowano

Straszycie kolegę, a wcale nie porasta glonem. Mam nadzieję, że wszyscy którzy odradzali biały piasek bo zarasta glonem etc. u siebie przetestowali jak to się dzieje w praktyce?

Ja mam u siebie biały kwarcowy piasek od początku akwa, w połączeniu z czarnym tłem i ciemnymi skałami. Glonem nie porasta, kupy oczywiście jednak widać. Glonem porosło fragmentarycznie raz, gdy zaatakowały sinice. Nie wiem czy ryby płochliwe są, bo nie mam porównania - nie miałem nigdy ciemnego piasku, nie wiem, jak zachowują się w innych baniakach. Jeśli się komuś biały piasek podoba, to nie widzę obiektywnych przeciwwskazań.

Pozdrawiam

Opublikowano

..a ja ciągle powtarzam, że trzeba piaseczek zobaczyć na żywo, pod lampami najlepiej.

Też byłem niezadowolony z koloru mojego budowlanego jak go płukałem..ale jak wylądował w akwa i zapaliłem świetlówki - cóż - biały:)

Pluje sobie tylko w brodę, że nie kopsnąłem się na wydmy bo tamten nieco drobniejszy.. ale tak to jest jak się ma casto pod domem..