Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 Nie jest bezglośny ciut go słychać ale mam nadzieje że sie wyciszy (dotrze)

Spokojnie, będzie cichy, u mnie już w ogóle go nie słychać. Mówię oczywiście o wyłączonym napowietrzaniu.

3 Ma dziwną kształtke wylotową i ciężko nią osiągnąć wymagany przez siebie kierunek ale tu już DIY

Ja tego nawet nie zakładałem, bo faktycznie, jest to dość dziwna rzecz :twisted:

Opublikowano

Raczej się na niego nie zdecyduję, a to z tego powodu, że wylot jest za nisko, a u mnie mile widziany byłby właśnie tuż pod powierzchnią tak jak ma Fluval - inaczej strumień leciałby prosto w skały, a nie w toń. No i ma brak regulacji kierunku strumienia :(

Dzięki za info. Jutro porównam parę filtrów i wybiorę ten odpowiedni, bo już najwyższy czas wpuścić do baniaka pyski :twisted:

Opublikowano
Raczej się na niego nie zdecyduję, a to z tego powodu, że wylot jest za nisko, a u mnie mile widziany byłby właśnie tuż pod powierzchnią tak jak ma Fluval - inaczej strumień leciałby prosto w skały, a nie w toń. No i ma brak regulacji kierunku strumienia :(

Dzięki za info. Jutro porównam parę filtrów i wybiorę ten odpowiedni, bo już najwyższy czas wpuścić do baniaka pyski :twisted:

Właśnie żę ma przez tą dziwną kształtkę!

No i filterek jest już cichy! - dotarł się!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

mam pytanie do Sabotage'a i Czester'a...

Mam zbiornik 240l i zdecydowałam się na zakup Resuna wewnętrznego ale nie wiem którego mam wybrac? :?:

Czy możecie coś doradzic?

1. Resun P 1500L (z koszem)

2. Resun B 1500l (pompa)

3. Resun sp-2500?

I jeszcze jedno pytanie, jeśli bez kosza to jaką gąbkę mam dokupic?

Przepraszam za naiwne pytanie ,ale nigdy nie miałam tego rodzaju filtra...;-( tzn bez kosza.... :oops:

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

Opublikowano

No niestety krisq tego ranka zakupiłem już Fluvla 4+, więc nie będę miał możliwości przetestowania tej kształtki :wink:

Oczywiście jak dotychczas filtr działa bez zarzutu, no ale to dopiero tydzień. Zauważylem jedynie, że przy wylocie eody z filtra robią sią małe wiry, które od czasu do czasu są zasysane pod wodę i robią cichy huk. Strumień wody jest w miarę silny.

Po wskaźniku nie widać żeby filtr był mocno zapchany, bo ryby karmię raz dziennie i niedużymi porcjami.

A i na razie nie będzie mi dane przetestować tego wynalazku z tuningiem, bo że tak powiem gwarancja na to nie pozwala. Może w przyszłości... Na razie wolę mieć gwarancję i czyścić filtr co tydzień niż nie mieć gwarancji i czyścić filtr co tydzień. :P