g.pajak Opublikowano 15 Kwietnia 2009 #71 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Karol. opisz co poszło nie tak, albo co nowego wymyśliłeś bo nie kumam....
karold Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor #72 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wszystko poszło zgodnie z planem. To co zakładałem na początku osiągnąłem. Nie mogę na razie powiedzieć nic o nowym systemie ... Nie jestem Makok ... Czasami tak bywa, że coś się zmienia ... W moim poście, prawie wszystko co pisałem wypływa z moich doświadczeń i obserwacji. Jeżeli obiecałem że coś przetestuję i opiszę to tak robiłem. Proszę nie panikować że coś jest nie tak z pre-filtrem, wręcz przeciwnie ... Pozdrawiam wszystkich "Narurowiczów"
doolga Opublikowano 16 Kwietnia 2009 #73 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wszystko poszło zgodnie z planem. To co zakładałem na początku osiągnąłem. Nie mogę na razie powiedzieć nic o nowym systemie ... Nie jestem Makok ... Czasami tak bywa, że coś się zmienia ... W moim poście, prawie wszystko co pisałem wypływa z moich doświadczeń i obserwacji. Jeżeli obiecałem że coś przetestuję i opiszę to tak robiłem. Proszę nie panikować że coś jest nie tak z pre-filtrem, wręcz przeciwnie ... Pozdrawiam wszystkich "Narurowiczów" ale mnie właśnie interesuje Twój nowy pomysł. Wnioskuję, że nowy filtr wynika z doświadczeń w poprzedniego. Masz jakąś fotkę, albo szkic? na sieci znalazłem taki oto wyrób: http://www.youtube.com/watch?v=mpYbzh7HhXA prosty, mały (płaski) więc można ukryć pod pokrywą i b. łatwy w utrzymaniu.
makok Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #74 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Wszystko poszło zgodnie z planem. To co zakładałem na początku osiągnąłem. Nie mogę na razie powiedzieć nic o nowym systemie ... Nie jestem Makok ... Czasami tak bywa, że coś się zmienia ... W moim poście, prawie wszystko co pisałem wypływa z moich doświadczeń i obserwacji. Jeżeli obiecałem że coś przetestuję i opiszę to tak robiłem. Proszę nie panikować że coś jest nie tak z pre-filtrem, wręcz przeciwnie ... Pozdrawiam wszystkich "Narurowiczów" "Nie jestem Makok..." no prawie się za tym stęskniłem nie martw się ja też nie opiszę swojej nowej filtracji ja też sprzedam 2-4 narurowych w gotowych układach, lub bez... wiszą nieużywane... razem z kompletem ~40-tu wkładów 50mikronów.... do mnie pisać na gadu... pw nie zaglądam tak często moje nowy ryby okazały się takimi potworkami, a przy karmieniu żywymi stworzeniami tak brudzą, że mam filtr sedymentacyjny 45L w obudowie nad akwa żaden sznurek nie był w stanie tego wytrzymać
makok Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #76 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 ano masz rację... ja zawsze jestem otwarty na lepsze i bardziej dopasowane rozwiązania... choć w malawi sznurki uważam wystarczają... szczególnie do mniejszych baniaków (imho <350L), zamiast potwornych wewnętrznych ltórych nauczyłem się nieznosić
g.pajak Opublikowano 18 Kwietnia 2009 #77 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ja też nie opiszę swojej nowej filtracji A to akurat szkoda... mógłbyś "dwa zadania" naskrobać i jakąś fotkę trzasnąć Ty Karolu też byś się pochwalił, może wszyscy ewoluujemy...
makok Opublikowano 18 Kwietnia 2009 #78 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 u mnie akurat nie ma o czym pisać... zwykły sump tyle że nad akwa oraz nie ze szkła a z plastiku działa doskonale mechanicznie, a jak dojrzeje zadziała i biologicznie tylko że po wywaleniu HQI okazało się że mam mnóstwo miejsca w pokywie EDIT: no i rano zasypuję go 12cm DSB.... to będzie najgenialniejsze z rozwiązań, szczególnie że tyle mi brakuje wkładu akurat do samej góry
doolga Opublikowano 19 Kwietnia 2009 #79 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 no i rano zasypuję go 12cm DSB.... to będzie najgenialniejsze z rozwiązań, szczególnie że tyle mi brakuje wkładu akurat do samej góry a czy możesz zrobić fotke tego układu (lub szkic)?
karold Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor #80 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 a czy możesz zrobić fotke tego układu (lub szkic)? ... lepiej szkic, bo jak zobaczymy fotkę, to może być ... - właśnie jak będzie
Rekomendowane odpowiedzi