Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam koledzy jeszcze jedno pytanko czy dawaliście na gwint w środek jakieś uszczelki czy tylko taśmę teflonową??i jeszcze jedno mam kolanka z mosiądzu czy to dobre rozwiązanie czy takie są szkodliwe??. Pozdrawiam.

post-11102-14695716722814_thumb.jpg

Opublikowano

Dawałem teflon ale musisz go "nawalić" dojść dużo. Lepsza jest konopia czy tam włos koński. Oba są dobre. Co do mosiądzu to nie pomogę ale skoro są to kolanka do wody pitnej to raczej nic nie szkodzą rybą.

Opublikowano
Dawałem teflon ale musisz go "nawalić" dojść dużo. Lepsza jest konopia czy tam włos koński. Oba są dobre. Co do mosiądzu to nie pomogę ale skoro są to kolanka do wody pitnej to raczej nic nie szkodzą rybą.

Też tak myślę skoro sprzedają takie do wody pitnej to chyba nic nie powinno się stac rybciom. Pozdrawiam

Opublikowano
Nie są szkodliwe ! Ma takie od bodajże roku i wszystko jest w porządku. Taśma teflonowa to badziew , dawaj konopie plus pasta.

Jak ta pasta wygląda możesz coś podpowiedzieć dać jakiś namiar.

Opublikowano

Idziesz do sklepu hydraulicznego i mówisz : ,, Panie daj mnie pan konopie uszczelniające i pastę do nich " na 100% dostaniesz właściwą ;-). Bo tak seryjnie nie wiem jak ona się fachowo nazywa.

Opublikowano
Idziesz do sklepu hydraulicznego i mówisz : ,, Panie daj mnie pan konopie uszczelniające i pastę do nich " na 100% dostaniesz właściwą ;-). Bo tak seryjnie nie wiem jak ona się fachowo nazywa.

Hehe fajnie tak powiem a fachowo to się "pakuły" nazywa ale teflon też powinien spełnić swoje zadanie w układzie za bardzo dużego ciśnienia nie ma przecież. Trochę nie chce mi się tego wszystkiego rozkręcać żeby to wszystko uszczelnić od nowa.