makok Opublikowano 13 Września 2008 #21 Opublikowano 13 Września 2008 typowego narybkożercę tutaj nie widzę (fryeri w takim małym akwa)... natomiast uważam, że jak urządzisz akwa tak, żeby tam gdzie skryje się narybek swój pysk wsadziły np redy... to hmmm ...plagi nie będzie
mutra Opublikowano 13 Września 2008 Autor #22 Opublikowano 13 Września 2008 jeszcze jedna koncepcja do redów: m.johanii. Nada się??? Jest w moich kolorach i łatwo rozpoznać płeć
yaro Opublikowano 14 Września 2008 #23 Opublikowano 14 Września 2008 można spróbować, melanochromisy pasują do redzików jeszcze z tego powodu że zajmują w akwarium inne miejsca
mars Opublikowano 14 Września 2008 #24 Opublikowano 14 Września 2008 To wtedy pokombinuj może z red blue wtedy masz fajne kolory jsanoniebieski pomarańcz granat i żółty/zółtopomarańczowy
mutra Opublikowano 14 Września 2008 Autor #25 Opublikowano 14 Września 2008 To wtedy pokombinuj może z red blue wtedy masz fajne kolory jsanoniebieski pomarańcz granat i żółty/zółtopomarańczowy pomysł super, ale naczelnym założeniem jest pozostawienie haremu red-red 1+4 hmmm jeszcze jedno ustawienie: 1. red red 3+1 P.T. sp. CHILUMBA P.elongatus sp "Neon spot". 2 red-red 3+1 P.T. sp. CHILUMBA Ps. Elongatus Chewere 3. red-red 3+1 P.T. sp. CHILUMBA maingano. Im dalej w las Tym więcej drzew. Najchętniej to bym postawił baniak 4000l i wpuścił wszystkie poza kulfonami
makok Opublikowano 19 Września 2008 #26 Opublikowano 19 Września 2008 na tropheops chilumba masz za mały baniak - mówię poważnie... swoje oddałem do 200cm maingano z redami da radę elongatus już trochę większy rosnie... kiedy zalewasz? bo jeśli nie niebawem to przestaję się wypowiadać, bo jeszcze o mnóstwo obsad zapytasz a i tak wybierzesz po swojemu
mutra Opublikowano 19 Września 2008 Autor #27 Opublikowano 19 Września 2008 jutro spawam stelaż... to chyba tak zawsze przy końcu jest. A może to, albo to, i jeszcze to? No to mogą być elongatusy czy nie? bo red-red +maingano to jakoś tak sztampowo :roll:
sision Opublikowano 19 Września 2008 #28 Opublikowano 19 Września 2008 Chewere do 120cm? hmmm, mam mieszane uczucia. Mam go w 150cm i wygląda "dobrze", jest mniejszy od mojego Greshakei, dla którego przeznaczyłbym raczej 200cm (oczywiście dorosły). No i byłby u Ciebie z Redami - masywnymi rybami. Ryzykowne, ale nie powiem, że niemożliwe.
mutra Opublikowano 19 Września 2008 Autor #29 Opublikowano 19 Września 2008 od początku postu moje akwarium urosło o 75 litrów . BANIAK MA 150x50x50
Rekomendowane odpowiedzi