Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam akwarium okoła 112 l i wnim mam filtr aquael fan 1 i grzałke aquael 150 wat z termostatem pompke do 200 l i załorzona kurtyne powietrzna na dnie piasek i pare sporych jaskin ryby okolo 15 pyszczaków malawi i dwa glonojady panw buldogu sklepie zoologicznym poradzil mi tyle pyszczaków i powiedział że jak sie peda gryzły toma odłowic te co niepasuja do stada i zostawic jedno stada bo przy młodych pyszczakach nie da sie określić płci wiec co o tym myślicie???

Opublikowano

oprócz tego że cieżko Cię zrozumieć, to z tego co napisałeś nie wiemy co to za 15 ryb, czy tego samego gatunku czy 15 różnych czy jeszcze jakiś inny kosmos.

Przy 112l nie masz zbyt dużego wybory jeśli chodzi o gatunek, no i oczywiście niestety w takim to tylko jednogatunkowe.

Po drugie przeraża mnie jeszcze to:

15 ryb, kilka duzych jaskiń - a miejsce dla tych ryb do pływania jakoś się znalazło?

Opublikowano

Są to różne gatunki z tego co znalazlem sa tam red red,maingano,melanochromis auratus,Pseudotropheus saulosi,pseudotropheus socolofi,abidochromis caeruleus i rośliny Anubias

Opublikowano

Ojejku... że tak powiem.

Słuchaj www.klub-malawi.pl

Tam są artykuły. Polecam zaraz poczytać poradnik dla początkującego, zakładanie malawi i wszystkie inne tematy związane z zakładaniem. Zdobądź troche wiedzy i to zaraz a potem będziemy zaradzać.

Opublikowano

jeszcze nie, ale poczekaj do gwiazdki to zobaczysz czemu mówiliśmy Ci o redukcji już w wakacje.

Bardzo podobaja mi się w tym akwarium auratusy :)

no i masz trzy jaskinie- to po jednej dla dwóch gatunków - tak jak lubią :shock:

Ale jezeli masz 13 lat to możesz nie zrozumieć ironii więc powiem to delikatnie - na pewno coś takiego Ci się nie uda i prędzej czy później ryby będą Ci się gryźć - w przypadku cudu gdyby się nie gryzły to fundujesz im getto w ktorym nigdy nie będziesz mógł zaobserwować ich prawdziwych zachowań.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.