Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W swoim akwarium chciałbym miec czarne tło, a o nie oparte duże kamienie. I tutaj moje pytanie jak zabezpieczyc szybę przed tymi kamieniami(myślałem o styropianie i na nim naklejonej naklejce czarnej, lub o pleksi- nic nie chce przyklejac do tylnej szyby)?? I drugie pytanie czy da się wstawic takie tło(styropian, pleksi) do działającego akwa, bez wylewania wody i przekładania ryb?? Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć czarne tło to najlepiej zrobić je z czarnego spienioneo PCV. Będziesz wtedy mógł spokojnie opierać kamienie o tło. Co to wstawiania tego do akwa to lepszym rozwiązaniem jednak bedzie wylanie wody.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz, ale właśnie za wszelką cenę chciałbym uniknąc wylewania wody i przenoszenia ryb, więc najlepiej by było wymyślic coś takiego żeby można to było zamontowac w działającym akwa, czekam na dalsze rady.

Opublikowano

chyba nie unikniesz odlania wody przy wlozeniu tla.

nie zgodze sie z przedmowca ze jak bedziesz mial pcv na tyle to ze bedziesz mogl opierac o nie duze kamienie.rozumie ze nacisk sie wtedy rozlozy na cala tafle pcv,ale mimo wszystko cala sila bedzie wywierana na tyna szybe.ja bym nie ryzykowal.

Opublikowano

najlepiej wogóle.

w przypadku jeżeli to jest pojedynczy kamień i nie jakiś astronomicznie wielki, to nic nie powinno się stać, u mnie opierają się o tylną szybę już od roku dwa kamienie, bez konsekwencji dla mnie i moich sąsiadów.

Opublikowano

Może mnie zle zrozumieliście, ja chce z tych kamieni(dośc dużych) zrobic tło w akwarium(coś takiego jak ma Misyo- tylko nie aż tak płaskich płyt) i o co takie tło oprzec, bo chyba da się tak zrobic...