Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem nowicjuszem jeśli chodzi o malawi.Takie pytanko czy można pod skałki w akwarium zamiast steropianu zastosować taką mate (pianke), notabene wykorzystywaną zwykle pod dno akwarium?

Opublikowano

jeśli chodzi o mnie to dałbym jednak styropian ponieważ jest grubszy a kamienie niekiedy maja ostre krawędzie i mogą przebić piankę a co za tym idzie już chyba się domyślasz :cry: Piankę daj jednak pod baniak :D

Opublikowano
jeśli chodzi o mnie to dałbym jednak styropian ponieważ jest grubszy a kamienie niekiedy maja ostre krawędzie i mogą przebić piankę a co za tym idzie już chyba się domyślasz :cry: Piankę daj jednak pod baniak :D

Pod baniak mam taka specjalna podstawkę (wytłoczke). Jest dosyc estetyczna i mam nadzieję, że spełni również swoje założenia. I tak sobie właśnie pomyślalem czy by niedać tej pianki pod skałki.Pianka ma 7 mm.

Opublikowano

Myślałem że ta pianka jest cieńsza. Ale przed włożeniem do baniaka zrobiłbym mały test wytrzymałościowy po prostu poukładaj na niej kamienie i zobacz co sie stanie. Chodzi mi o to czy nie jest za miętka wiesz styropian jest twardszy.

Opublikowano

Pianka będzie OK, w sumie chodzi nie tyle o upadek kamienia co o ziarenko piasku które leżąc pod kamieniem i uciska na szklane dno.