Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yaro - rany ?! tak międzygatunkowo? biorąc pod uwagę łatwość rozmnażania się jednych i drugich może wyjść ciekawe połączenie:))))

pytanie jak 8 latek zareaguje na takie hocki - klocki:) hehehe

wybacz głupi humor - w pracy siedzę ....

tak serio - dzięki za info...przyda się i chyba w to wejdę:)

myślicie że wodę mogę z mojego malawi (jak dojrzeje) pożyczyć?

Opublikowano

Ciężko o te same parametry.

Lepiej nową wodę, co do przerybienia i przekrewetkowania ;)

to znakomity pokarm dla Twoich ryb, oczywiście nie rób tego przy dziecku bo po kilku lub kilkunastu latach mu się to odbije :D

Opublikowano

...i będzie hodował piranie .. jak na fimach na youtube...

nie wiem czy widzieliscie - nieco chore karmienie myszami , zabami itepe i nakrecanie tego .. czasem mam wrażenie, że ludzie to robią dla samej frajdy oglądania masakry .. ehh.. mnie odrzuca (choc wiem, że piranie muszą polowac...)

Opublikowano

Jak kolega hoduje piranie to razem z nimi pływają molinezje.

Zawsze myślałem że w ciągu dobu by ich nie było, ale się okazuje ze molinezje znikają owszem ale tylko w "porze karmienia" i nie wszystkie naraz tylko kilka w zależności od potrzeb :)

Jednak piranie to nie takie głodomory jak nasze rybki, które by jadły aż by nie pękły

Opublikowano

Piranie można "wychować" w odpowiedni sposób:) Kiedyś miałem piranie i zawsze marzyłem o tym by byłe dzikie i pożerały co wpadnie do wody, ale jak je kupowałem to miały z 12 cm. i chyba były płatkami karmione lub rozwielitką, co dawałem mięsko to był popłoch w akwa,a żarcie zostawało nietknięte, a suchy żarły :mrgreen: Te z filmu na youtube to widać od małego chowane na żywcu.

Opublikowano

tylko że te 25l to krewetkarnia, jakoś nie widzi mi się trzymanie 10-15 szt neonków w 25l

choć na upartego pewnie by mogło być.

miałem neonki w 122l i wszędzie ich było pełno w takim malutkim pewnie nie mogły by sobie popływać.

Opublikowano
Witam, a czemu nie coś z mniejszych gatunków ? Celestichthys margaritatus, hyphessobrycon amandae ??

Bo 25l nie nadaje sie na zadne ryby !

Brak miejsca na odpowiedni sprzet, bez wzgledu czy wpakujesz tam danio, rasboki czy bystrzyki..

25l to dla mnie tylko na mecharium z krewciami.

Trzymanie w nim nawet 4-5cm rybek i tak mija sie z celem...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.