GOLUMN Opublikowano 10 Sierpnia 2025 #1 Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Witam wszystkich. Rozważam zakup dwóch filtrów Aquael ULTRAMAX BT.Filtry jak wiecie mają węże 19/25.Wloty i wyloty w tych filtrach to jak dla mnie dramat.Zastanawiam się nad Chińskimi zamiennikami od filtra SunSun Hw-3000.Jest też do kupienia osobno skimmer,który podłącza się na zasys.Co o tym myślicie?Macie takie zamienniki u siebie?Jak to zdaje egzamin?Warto dokupywać skimmer czy lepiej jakiś jeden osobny?Jeżeli macie takie rozwiązania to bardzo proszę o wasze opinie.Mile widziane też wasze zdjęcia.Z góry dziękuję za poświęcony czas.Pozdrawiam.
Tomasz78 Opublikowano 10 Sierpnia 2025 #2 Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Ale o co chodzi z tymi wylotami/wlotami? Mam ultramaxa 1500 i 2000 wszystko z nimi ok.
GOLUMN Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor #3 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 (edytowane) Gdyby chodziło o węże 16/22 tak jak jest to w przypadku Ultramaxa 1500 to by nie było problemu bo bym zamontował zestaw rurek przelewowych Aquael i po problemie.Te "laski Mikołaja" to nie dla mnie.Niestety Aquael nie robi na tą chwilę takich rozwiązań dla węży 19/25. Edytowane 11 Sierpnia 2025 przez GOLUMN
Bojar Opublikowano 11 Sierpnia 2025 #4 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Internet mówi, że to jedyny sensowny zamiennik w dostępnej cenie. Użytkownicy sobie chwalą te rozwiązanie. Koszt niewielki - można sprobowac Ja sam się wstrzymałem gdyż chodzą słuchy, że Aquael ma wypuścić całkowicie nowy osprzęt do tych filtrów
GOLUMN Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor #5 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 5 godzin temu, Bojar napisał(a): Ja sam się wstrzymałem gdyż chodzą słuchy, że Aquael ma wypuścić całkowicie nowy osprzęt do tych filtrów To bardzo ciekawe.Byłoby świetnie. Wczoraj wysłałem do Aquaela maila z pytaniem czy coś mają w planach dotyczących zmian w wylotach i wlotach na węże 19/25.Zobaczymy czy coś odpiszą.
GOLUMN Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Autor #6 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 (edytowane) Właśnie dostałem mam nadzieję bardzo dobrą wiadomość od Aquaela i od razu chciałem się z wami tym podzielić: "Dzień dobry, tak, rurki są już prawie gotowe. Pojawią się w sprzedaży za około 2 miesiące. Pozdrawiamy" Myślę,że nie tylko ja czekałem na taką wiadomość i to prosto od producenta. Pozdrawiam Robert Edytowane 12 Sierpnia 2025 przez GOLUMN 1 1
Bojar Opublikowano 13 Sierpnia 2025 #7 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Czyli dobrze słyszałem Czekamy co wypuszczą
GOLUMN Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Autor #8 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Cieszę się,że w końcu coś ruszyło bo to nie był mój jedyny mail do Aquaela z pytaniem i propozycją czy mogą zrobić coś na wzór zestawu rurek przelewowych takich właśnie jakie są na węże 16/22 i były standardem w Unimaxach.No cóż,pewnie nie tylko ja pisałem do Aquaela ale najważniejsze,że słuchają swoich klientów.Prędzej czy później 1
rafalniski Opublikowano 14 Sierpnia 2025 #9 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Ja u siebie zrobiłem tak: Kupiłem tego typu wyloty na 25mm u chińczyka: Obciąłem go tuż nad kulką, połączyłem kawałkiem węża z rurką PCV 25mm, z drugiej strony zbrojony wąż 25mm: Drugą szerszą rurkę PCV 32mm wbudowałem w tło strukturalne i włożyłem w nią cały zasys: Rozwiązanie sprawdza się super!
GOLUMN Opublikowano 14 Września 2025 Autor #10 Opublikowano 14 Września 2025 (edytowane) Aquael dotrzymał słowa i wypuścił nowe rurki przelewowe do Ultramax BT na węże 19/25. Edytowane 14 Września 2025 przez GOLUMN 1
Rekomendowane odpowiedzi