Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogladalem wczoraj podobne listwy u siebie i montaz pokrywy jest bajecznie prosty. Przy odpowiednim podcieciu na wymiar nawet nie trzeba dolaczac punktow podparcie bo od dolu(tej prostej krawedzi) maja cos w stylu "parapetu" na ktorym moze spokojnie sie trzymac pokrywa.

Mysle ze nie powinno byc tez problemu z wygieciem listwy na zbiornik profilowany 216L. Co do punktow laczenia to w castoramie itp marketach sa podobno laczniki o roznych kątach.

Eremita masz duze piwo za przesdtawienie pomyslu, dojrzewal temat tych listw we mnie ale mnie ubiegles :).

Pozdrawiam!

Opublikowano

Pytanie do eremita :

Czy w twoim rozwiązaniu woda nie spływa po zewnetrznych ścianach akwarium?

Opublikowano
Pytanie do eremita :

Czy w twoim rozwiązaniu woda nie spływa po zewnetrznych ścianach akwarium?

nie splywa te listwy sa od srodka wyprofilowane;) :D

jak dostane tylko aparat to doloze zdjec :lol:

Opublikowano

e pokrywa rzuciła mnie na kolana. jedyne co mam je do zarzucenia to to że mało zachodzi na szkło, a u mnie potrzebne było by przykryła około 4-5 cm szyby od góry, bo wody mam nieco mniej ze względu na sumpa (musi sie gdzies zmiescić w racie zatkania odpływów). Niemniej mozna przcież przykleic do listew po paski PCV i całość jeszcze raz okleić. Bardzo mi sie ten po,ysł podoba, i prawdopodobnie w taki właśnie sposób zrobie następną pokrywe. Może tylko zamiast boazerii z PCV użyje spinionego PCV i okleje. Ale ogólnie twój pomysł jest bomba.

Kot.

Opublikowano

eremita - moze pokusisz sie o dokladniejszy opis i zamiescimy to na serwisie? Na pewno bedzie sie cieszyc sporym zainteresowaniem.