fhuzbych Opublikowano 6 Kwietnia 2025 #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2025 (edytowane) Witam Mam taki pomysł aby wykonać samemu dekoracje coś w formie "zatopionej atlantydy" tylko szukam jaki materiał byłby odpowiedni aby można było go formować ukształtować a potem podrzeźbić. CX5 jest ponoć ok pod względem chemicznym , ale szybko wiąże a byłoby lepsze coś co wiąże wolno i jest bezpieczne dla obsady. Jakaś glinka, gips ? Edytowane 6 Kwietnia 2025 przez fhuzbych
fhuzbych Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Autor #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Trochę poczytałem i chyba najbardziej odpowiedni materiał to glina specjalna i po zrobieniu wypalić w piecu w ok 1000 c Chyba że ma ktoś inny pomysł
yaro Opublikowano 6 Kwietnia 2025 #3 Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Ciężko Ci będzie znaleźć zwolenników takich "dekoracji", tym bardziej kogokolwiek kto coś takiego robił. 1
fhuzbych Opublikowano 6 Kwietnia 2025 Autor #4 Opublikowano 6 Kwietnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, yaro napisał(a): Ciężko Ci będzie znaleźć zwolenników takich "dekoracji", tym bardziej kogokolwiek kto coś takiego robił. Na pozór trąci kiczem, ale po 20 latach zabawy akwarystyką przymierzam się powrócić do Malawi i wpadł mi taki pomysł aby poza naturalną kamienną dekoracją wykonać coś extra szalonego. Na razie tworzę mapę w głowie i szukam inspiracji oraz klucza do realizacji. Edytowane 6 Kwietnia 2025 przez fhuzbych
yaro Opublikowano 7 Kwietnia 2025 #5 Opublikowano 7 Kwietnia 2025 Nikt Ci tego nie zabroni, po prostu będzie Ci tutaj trudno znaleźć odpowiedź na swoje pytanie, bo wątpię by ktoś coś podobnego robił.
Rekomendowane odpowiedzi