Szukam sklepu w Katowicach z oświetleniem do akwarium
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Przez sj1950 · Opublikowano
Dla siebie znalazłbym bez problemu. Ale z kobietami to już inna sprawa. -
Przez Morganelo · Opublikowano
Pytanie najważniejsze dla Ciebie, na które musisz znać odpowiedź od samego początku. Do czego chcesz wykorzystać tą zebrana wodę??? Ode mnie, bo sam w planie domu mam wkopanie zbiornika na wodę 10m3, dla akwarystyki oraz może pod rynny: - Zbiornik dobierz w taki sposób aby zapewnić sobie rezerwuar na wodę na klika dni (bo przy Twoich 10m3 wody to podmianka pewnie w okolicach 1m3 dziennie) - Wodę zebrana możesz wykorzystać w dwojaki sposób, pompa i podlewasz ogródek (to dobre na lato) ale już w zimie masz problem... Tutaj rozwiązanie najlepsze i mniej obsługowe to instalacja rozsączania na podwórku, ogrodzie, a sam zbiornik nie będzie musiał być aż taki duży... Możesz też wstawić pompę, która w razie nadmiaru wody, której nie jesteś w stanie wykorzystać przeleje ją do kanalizacji... Tutaj nadmienię, że do rozsączania jest potrzebny spory teren o dobrej chłonności, jak masz warstwę gliny, to nie bedzie ciekawie... Opcji jest wiele, ale bez wstępnych ustaleń można wymyślać na potęgę co i jak zrobić... -
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
A nie lepiej poszukać w internecie? Na pewno będzie większy wybór i na pewno znajdzie się coś w lepszej cenie. Ja mam w akwarium roślinnym Fluvala Plant, a w Malawi Skylight Entriq. Obie się nadają do hodowli roślin i obie mogę polecić. -
Przez michalzgierz1989 · Opublikowano
W Piątek robiłem porządki, młode już podrosły. -
Przez sj1950 · Opublikowano
W imieniu znajomej proszę o polecenie w Katowicach i okolicy sklepu z dużym wyborem oświetlenie potrzebnego do hodowli roślin akwarystycznych. Z góry dziękuję za pomoc. -
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
W Malawi są granity. Daj granitowe otoczaki, moim zdaniem najlepiej to wygląda i kosztuje grosze. Zresztą cokolwiek dasz, to nie ma znaczenia, jak będą dobre warunki to to pięknie poobrasta glonami i będzie nie do odróżnienia, co tam dałeś. Ważne żeby było dużo i żeby były zakamarki, gdzie mbuna mogą włazić - uwielbiają to. Dobrze wyglądają duże głazy - na forum są instrukcje, jak je zrobić. Na zdjęciu małe kamienie na dole to naturalne otoczaki, te duże to moja produkcja. Zgadzam się też z lukBB i Bojarem - śnieżno-biały piasek średnio pasuje, bardziej naturalnie wygląda zwykły piasek rzeczny. Oczywiście każdy ma swój gust i Twój zbiornik ma się podobać przede wszystkim Tobie, ale Malawi to akwarium biotopowe i dobrze jest je urządzić jak najbardziej naturalnie - wtedy wychodzi zaje*iście. -
Przez bojack · Opublikowano
Siema wszystkim. Przymierzam się na zakopanie zbiornika do którego będzie spływać woda że stałej podmiany. Jak powinienem ustawić podmianę w takim zbiorniku - ile litrów dziennie? Chciałem zakopać na podwórku zbiornik 20000L, ale trochę przeraziła mnie cena takiego ustrojstwa. -
Przez Bojar · Opublikowano
Raczej polecał bym serpentynit. No i jak pisali moi przedmówcy - biały piasek jest do kitu. Ryby się na nim płoszą i widać odchody. Plusem jest chyba tylko to że się ładnie komponuje z białymi meblami 😜 -
Przez Tomash · Opublikowano
Dodatkowe pytanie, koledzy wyżej mi zwrócili uwagę, że mój wystrój średnio jest fikcjonalny dla biotopu malawi. Mam możliwość wymienić obecne kamyki na łupki w większej ilości. Zauważyłem, że te łupki mają dosyć nieregularne i ostre krawędzie. Pytanie czy takie łupki mogą myć zagrożeniem dla ryb, np. podczas gonitwy ryba przywali w taką ostrą krawędź?
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi