Poziomowanie stelaża/akwarium
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Przez Pikczer · Opublikowano
A tam, jak zwykle marudzisz. Jakby to miało jakieś znaczenie dla ogólnego sensu. -
Przez yaro · Opublikowano
Myślę, że pod taki litraż nie trzeba będzie wylewki robić, nie eiem jak krzywo musiało by być -
Przez Bobby35 · Opublikowano
Myślisz że bez wylewania betonu uda mi się łatwiej wypoziomować? Bo może faktycznie to dobry pomysł -
Trytytki są tylko do trzymania obudowy która jak jest mokra i w glutach to ucieka z ręki. Nie mają żadnego innego zadania. To taki uchwyt -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Taka mała uwaga, trytytki to nie najlepszy pomysł aby zabezpieczyć mieszkanie przed zalaniem😉 -
@Rafał80 wybacz, że to "jutro" tyle trwało. Jakby też kogoś interesowało co mam pod akwarium. Jeszcze nie zdążyłem odkurzyć:) Po lewej stronie jest rura z zasysem z akwarium, wpada do prefiltra, ten biały Hw-603? Wlot i wylot przerobione na 1 cal. Wszystko od boku. Pokrywa jest zaslepiona. Brudna woda wlatuje na spód i wychodzi górnym wylotem z prefiltra. W środku jest kratka,wata i gąbka. Dalej leci sobie do martwego kubełka od fx6 a później do martwego od fx4. Z fx4 wychodzi do pompy Jebao. A z pompy oczywiście do akwarium. Jak na razie to działa całkiem nieźle. Po prawej stronie widać JBL e1502, który pracuje sobie całkowicie niezależnie. Oczywiście nie byłbym sobą i JBl ma rozgałęzienia na dwa prefiltry z których wyloty łączą się w jedną rurę i lecą do głównego kubełka a dopiero z niego do akwarium. Panele do obudowania stelaża akwarium są na magnes , stąd brak zawiasów. -
Ostatnio jestem nieprzytomny i zapomniałem o najważniejszym. W pokoju gdzie stoi akwarium mam panele ale wcześniej była tam drewniana podłoga, klepki sosnowe,grube , klejone do posadzki betonowej. Po 25 latach nie miałem ochoty ich odnawiać więc położyłem porządne panele. Akwarium jednak stoi na klepkach a panele są wycięte dookoła. Także @yaro dobrze prawi, aby nie stawiać na panelach. Trochę brzydko bo bałagan ale chyba będzie widać o co mi chodzi. Sorry za kurz, ale wstyd. Idę zaraz po odkurzacz 😁😋 -
Przez yaro · Opublikowano
Ja bym wyciął panele, i tak tego nie będzie widać, bo stelaż zabudujesz. Na betonowej posadzce łatwiej ustabilizujesz i wypoziomujesz. W 99% to bujanie to wina właśnie ich. U mnie bujało nawet na deskach więc je równo odciąłem. -
Przez Bobby35 · Opublikowano
Przed zalaniem prawie wcale się nie kołysało a teraz po zalaniu całego lekko się dotknie i się kołysze i to z dużą ilością skał ehhh już nie wiem co poradzić. Mate wymieniłem oczywiście
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi