Docent Opublikowano 12 Listopada 2024 #1 Opublikowano 12 Listopada 2024 Witam, Mam akwarium (240L) z 10 młodymi Saulosi od około miesiąca. Od 2 dni zauważyłem większą aktywność ryb. Pływają ławicą wzdłuż frontowej ściany akwarium lub w górę i dół obok grzałki (znajduje się na bocznej ściance). Dwa dni temu nic nie robiłem specjalnego z akwarium, pokarm też bez zmian (jedzą normalnie i są wiecznie głodne). Rybki są młode, dopiero dwa samce się przebarwiają. Czy powinienem się martwić ? czego to może być oznaka ?
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 12 Listopada 2024 #2 Opublikowano 12 Listopada 2024 Zrób test wody i podaj tu go do tematu
Docent Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor #3 Opublikowano 12 Listopada 2024 Mam tylko test6 6 in 1 niestety Kh 120 mg/L pH 7.8 Twardość 500 mg/L Chlor 0 - 0,5 NO3 - poniżej 25 NO2 - 0
yaro Opublikowano 13 Listopada 2024 #4 Opublikowano 13 Listopada 2024 Jeżeli robią to gdy zobaczą kogoś w pobliżu akwarium jest to normalne. Jeżeli masz szansę je podejrzeć w sposób taki by samemu być przez nie niezauważonym, to powinny zachowywać się już spokojniej.
Rekomendowane odpowiedzi