Skocz do zawartości

Projekt 250x80x80 - 1400l. Malawi 🇲🇼

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie super, napracowałeś się i jest fajnie,oryginalnie. Dobra robota, zwłaszcza, że aranż wykonany samodzielnie, więc będzie cieszył podwójnie. Do tego bliski mojej wizji użyteczności dla ryb, dobrze pocięta dużymi bryłami przestrzeń tworzy mnóstwo zakamarków,  które mbuniaki polubią i będą się komfortowo czuły. Co do uwag @yaro, jeżeli nie przesadzisz ze zbijaniem NO3 i dasz na początku dużo światła, to wszelkie niedoskonałości znikną pod warstwą glonów i szybko  zrobi się gładko i naturalnie. Bardziej ciepła, żółta barwa światła przyspieszy ten proces. Jak mogę się przyczepić, to ten ustawiony pionowo kamień w centrum zbiornika jakoś bym inaczej ułożył, bo  mi mało naturalnie sterczy. Ale to Tobie ma się podobać, a na drobne poprawki, przasuwanki i obracania masz czas. Pilnuj dojrzewania i puszczaj ryby. Fajny baniak będzie👍

Powodzenia

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Mi się ten klimat podoba, coś ma w sobie że przyciąga oko.
Mam wrażenie że jest to wycięta scena z gwiezdnych wojen.
Czekam aż Luke Skywater wypłynie w galaktykę
Zjechał bym trochę z zimnym będzie mniej niebieskiego, chyba że na zdjęciach tak wygląda.
Podoba się dla mnie, 3mam kciuki.

Wysłane z mojego RMX3301 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Hmmm jest dobrze ale ... Kurde powiem Ci wszystko na żywo, czegoś mi tu brak , a raczej może jest za dużo albo nie tak ułożone 🙆 sam nie wiem , idę po piwo 🤣

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
19 godzin temu, TomekT napisał(a):

Pięknie, iście księżycowy krajobraz

Dzięki Tomek, dałeś mi pomysł na tytuł kolejnego wątku🤣 

Patrząc na akwarium na żywo, szczerze mówiąc ani raz nie wpadło mi do głowy skojarzenie z inną planetą🙃 możliwe, że lekka poświata niebieskiego zrobiła robotę. Efekt zabawy ustawieniami aparatu w telefonie nie za bardzo oddaje rzeczywistość. No tak to już jest z robieniem zdjęć telefonem w ciemnym otoczeniu, gdy fotografujemy rozświetlony zbiornik😕 może jak się kiedyś dorobię lustrzanki, to będą lepsze zdjęcia🙂

18 godzin temu, Vrzechu napisał(a):

A co tam będzie moczyć płetwy u Ciebie?

Patryku, Mbuna. Miałem wątek w tej sprawie. Jeszcze mogą się pojawić pewnie lekkie korekty ale raczej mniej więcej to co w wątku🙂

• Lubię to 2
Opublikowano
10 godzin temu, Vrzechu napisał(a):

muszę odgrzebać sobie i zaspokoić ciekawość 🙂

Proszę, trochę tego będzie mniej ale mniej więcej to🙂

• Lubię to 1