Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jeśli masz możliwość, to na mój gust przydałyby się choć ze dwa większe kamienie, by przynajmniej optycznie rozdzielić tę pustą przestrzeń.

• Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Jak pisze @TomekT. Wszystko ładnie pięknie, ale aranżacja w akwarium  Malawi ma nie tylko cieszyć oko, ale też być użyteczna dla ryb. Stworzyłeś skorupę z ciasno pokładanych elementów, która absolutnie użyteczna dla ryb nie będzie. Zdecydowanie za płasko , za ciasno ii bez barier dzielących zbiornik na przestrzenie, w których ryby będą mogły znaleźć swoje miejsce. Te ryby mają żyć wśród skał, a nie pływać nad skałami.  Dodaj parę większych brył, pokombinuj z tymi co są i będzie miodzio.

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 3
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie, po 6 tygodniach od zarybienia, wszystko w jak najlepszym porządku, rybki rosną i póki co mają się bardzo dobrze :)

Wśród Chindongo Saulosi zaczynają się wybarwiać 2 samce, a przynajmniej tak mi się wydaje 🤔

Pozdrawiam.  

• Lubię to 8
Opublikowano

Ładnie kamienie zaczęły obrastać glonami. Groty jak widzisz teraz spełniają swoją funkcję 🙂 Biały kamień przy powierzchni tworzyłeś sam? Moduł przyklejony do tyłu czy wisi na wzmocnieniu? Napisz coś więcej 

Opublikowano

Moduł kupiłem w TerrArt , jest przyklejony do wzmocnienia , miedzy modułem , a tylną szybą jest ok 6 cm prześwitu,

cała reszta kamieni to Serpentynit, całość uzupełnia piasek rzeczny grubości 0,8-1,6 mm .

W akwarium za filtrację odpowiadają dwa filtry zewnętrzne kubełkowe, pierwszy to Aquael Ultramax 2000 z wbudowanym prefiltrem , ma 5 koszy filtracyjnych w 3 koszach mam gąbki różnej gradacji, w czwartym koszu jest ceramika, a piąty dla lepszego przepływu jest pusty .

Drugi filtr to Ikola 600 maxx , ma 3 kosze filtracyjne, w jednym koszu jest wata, w drugim gąbka, trzeci kosz jest pusty, na zasys filtra zamontowałem prefiltr EHEIMA .

Całość wspomaga mały Cyrkulator EHEIM streamON+ 3500 .

Mam też na wyposażeniu grzałkę , ale nie jest podłączona, bo w akwarium utrzymuje się samoczynnie temperatura w granicach 25-26 stopni .

• 3 miesiące temu...