Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam u siebie Fluvala 4+ i aquaela 1000 i to za mało:(

O ile fluval ma jeszcze mały spadek wydajności to już ten drugi to badziewie:(

Ciekawą alternatywę zaproponowała Mjunszajn , a mianowicie pompę AquaMedic PH2000.

Mam zamiar po nią właśnie jechać w przyszłym tygodniu.

Nie omieszkam zdać relacji , jak ta pompa się zachowuje :D

Opublikowano
pozwólcie że się podczepię czy wakwa np 150x50x50 wzmocnienia na całej długości nie przeszkadzają w zamontowaniu fajek od filtrów zewnętrznych

Ja mam w takim tylko jedno poprzeczne. szyba 10mm. Kleił Thewald więc wiedział co robi

Opublikowano

z praktyki ile piachu w takie akwa przy zalozeniu 5cm warstwa

tak samo wychodzi jak z woda 200x50x5= :?: :?: :?:

Opublikowano

Siwy, to też zależy od ilości kamieni, jakie tło. Jak to wszystko zajmuje dużo miejsca, to i piasku pójdzie mniej.

Opublikowano

Mi do takiego akwa poszło 75 kg piasku keisera + piaskowce (120 kg) oczywiście !

Wewnętrzny - polecam Pompa 2000 Aquaszut. Oczywiście trzeba dorobić przyssawki i lata jak szalony. Planuję zrobić prezentację tego wewnętrznego za namową Makoka. Narazie czas nie pozwala.

Opublikowano

akwa 12mm

650zyla

piaskowiec z 2uch poprzednich baniakow

chyba dam w koncu piach albo piach i zwir

czekam na spawacza :P do stelażrza :lol::P:lol:

pozdrawia poznan

siwy1973 :P

sision wystroj jesli chodzi o kamloty to dwa tymczasowe w jednym

jakies 80kg piaskowca ("memory 5 siara i wszystko jasne")

Opublikowano

Wydaje mi się, że cena dobra.... skoro mówimy o tych samych wymiarach zbiornika. Ja orientowałem się już w cenach takiego akwa i wszystkie były powyżej 1000zł :( a nie znam w Opolu szklarza, któremu bym zaufał....

Jesteś pewien, że piaskowiec? ja mam u siebie od ponad 3 lat i zaczyna mi się już nie podobać. Nie dlatego, że mam go tyle czasu bez zmian, tylko... to chyba nie to.... Zastanów się :D

Opublikowano

SISion cena fakt rewelka

650pln to renomowane firmy licza za 10mm

za 12 900pln i w gore

o szklarzu nic nie wiem oprucz komentarzy z alegro co sadzicie czy brac z takieg zrodla :?: , ai w cenie jest juz transport na terenie miasta :D

co do piaskowca wydaje mi sie ok

i jeszcze jedno

na niektorych filtrach wew widzialem opis ze moze pracowac w poziomie (to nie moga tak wszystkie) :?: :!:

czy cos w poziomie do takiego baniaka wydaje mi sie ze bedzie to latwiejsze do maskowania

Opublikowano

Jeśli gość ma same pozytywne komentarze... ale nie dwa lub trzy :wink: może napisz do kogoś, kto już kupił tam zbiornik, tak z 3-4 miesiące temu i zapytaj, jak się zbiornik sprawuje.