Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no widzicie, a ja mam pancerne akwarium. Przy wymiarach 150x40x50 przód, tył i dno ma z 12mm, a boki z 10mm. Za to oryginalnie nie niało żadnych wzmocnień, i tylko dla wlasnego spokoju wkleiłem jedno poprzeczne na środku, o szerokości 10 cm.

Kot.

Opublikowano

Siwy, odnośnie filtracji, to nie da się tego jednoznacznie określić. To zależy, co do tych kubłów wsadzisz i co będzie w akwa pływało (w sensie ilości). Teoretycznie moim zdaniem da radę. Jeśli nie przesadzisz z obsadą i nie pożałujesz na wkłady :wink:

Opublikowano
no widzicie, a ja mam pancerne akwarium. Przy wymiarach 150x40x50 przód, tył i dno ma z 12mm, a boki z 10mm. Za to oryginalnie nie niało żadnych wzmocnień, i tylko dla wlasnego spokoju wkleiłem jedno poprzeczne na środku, o szerokości 10 cm.

Kot.

To co ja mam powiedziec ?

94x43x46 - tył , przód i dno z 12-ki , boki z 10-ki :) + wzmocnienia wzdłuzne .

Opublikowano

A to juz jest przesada :D

Co do akwarium klejonego u mnie przez thewalda mam 200x60x60 i również mam z 10 natomiast wzmocienia mam dwa poprzeczne, więc myślę że jeżeli będzie 10 a nie 12 to również lepiej dać dwa wzmocnienia, natomiast 12 będzie tylko powiększała koszty.

rurki można puścić nad bokiem, ale to juz zależy od ustawienia akwarium.

Opublikowano

no wlasnie o koszty i bezpieczenstwo chodzi

roznica cenowa przy przejsciu na grubsza szybe rowna jest cenie kubla

czyli 10mm

2 wzmocnienia poprzeczne

i wzmocnienia wzdluzne

Opublikowano

A to juz jest przesada :D

Kupione jako uzywane - poprzedni wlasciciel strasznie bal sie zalania :)

Opublikowano

czy przy zastosowaniu ww filtrow dodawac jakis mocniejszy wew. "odkurzacz" :?:

jesli tak to jaki model i ile sztukasow

osobiscie myslalem o fluval4+ co sadzicie

Opublikowano

Ja z pewnością dałbym wewnętrzny. A na 200cm ten fluval, to już malutki fluvalek, za słaby jest, żeby coś zdziałać. Na taki zbiornik porządna filtracja musiałaby się opierać na dwóch wew po przeciwnych stronach. Ja oczywiście wpakowałbym dwie pompy, pewnie Atmana, choć nie koniecznie, ale skupiłbym się na przepływie. Te 2000l to minimum