Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej właśnie zauważyłam że wzmocnienia w juwel Rio 450 jakby się odklejały? Za nic nie pamiętam czy to tak było od początku czy teraz tak się zrobiło. Od góry są przyklejone od dołu jest przestrzeń między w umocnieniem i sylikonem. Z tyłu wzmocnienia normalnie przylegają po całości.

Przód

IMG_20240209_194102.thumb.jpg.9585286d8fc60a511ee7141bc6eba612.jpgIMG_20240209_194106.thumb.jpg.7cff6ba3b2997e8ca8ccde92b8cda4ab.jpg

tył

IMG_20240209_194149.thumb.jpg.210422d13498e31d9c271efd56a2c68e.jpg

Czy tak może być i jeśli nie to co z tym zrobić?

Opublikowano

Ewidentnie się odkleiły. Spójrz na krawędź plastiku, którą zaznaczyłem, powinna być prosta i przylegać do szyby. Tymczasem naprężenia powodują, że spinka "ciągnie" tę część w swoją stronę aż powstało wybrzuszenie. Nie chcę być złym prorokiem ani Cię straszyć, ale kwestią czasu jest kiedy plastik w tym miejscu pęknie i może zrobić się kłopot. Jedynym pocieszeniem może być fakt, że jeśli się nie mylę to te korony Juwelowskie są wykonane z ABS-u, który jest dość wytrzymałym tworzywem, ale tak czy inaczej nie wygląda to dobrze. Nawet nie wiem co Ci doradzić🤔. Jeśli akwarium jest jeszcze na gwarancji to oczywiście reklamuj.

image.thumb.png.7008bba368dfd989bec049980bc74ba2.png

Opublikowano

Nie jesteś pierwszym któremu się odkleiło, poszukaj tu na forum i w internecie. Podobno sama korona mocno trzyma. 

Opublikowano
25 minut temu, Nath_147 napisał(a):

Nie jesteś pierwszym któremu się odkleiło, poszukaj tu na forum i w internecie. Podobno sama korona mocno trzyma. 

Szukam doszłam do 3 strony w Googlach i nie mogę znaleźć więc jeśli mógłbyś podlinkować byłabym wdzięczna.

Z ciekawości zmierzyłam i środek jest o 5mm szerszy od boków.

Opublikowano

Hej, mam Rio 240 i też mi się tak odkleiło jakieś dwa lata temu. Nic z tym nie robiłam i dalej stoi bez zmian. Pamiętam, że wtedy też szukałam na forach informacji i byli ludzie, którzy to próbowali reklamować, ale Juwel twierdził, że nic się nie dzieje i niczym to nie grozi. Zobaczymy, co Tobie napiszą.

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dostałam taką odpowiedź od juwela

"Dzień dobry,

Otrzymaliśmy od producenta informację, że widoczne na zdjęciu odchylenie mieści się w ramach ustalonych norm i nie stanowi zagrożenia dla szczelności zbiornika. Akwarium jest wykonane ze szkła float, które charakteryzuje się wyjątkową wytrzymałością oraz elastycznością. Głównymi elementami, które trzymają zbiornik, są ramki na dole i u góry akwarium, które gwarantują jego stabilność, dlatego nie ma powodów do niepokoju.

Pozdrawiam,

Małgorzata Gawałek"

Ja u siebie spuscilam 3/4 wody i dołożyłam sylikonu przy wzmocnieniach. Póki co trzyma.

Proszę o zamknięcie wątku :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.