Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Ensa napisał(a):

ze się absolutnie nie da:D że przyklei się jak będę od góry spuszczała itd.

Jeżeli dobrze zrosisz stronę klejącą i szkło to nie widzę problemu.  Owszem..drabina pewnie wskazana.  Mąż jak wyższy to wejdzie będzie trzymał a Ty będziesz wygładzać. problem  byłby  wtedy , gdybyście to robili na sucho to znaczy tylko na sam klej. A tutaj podstawa to obfite zroszenie. Potem możesz manewrować bez problemu.  Robiłem tak na mniejszym i gdybyś zobaczyła to byś nie pomyślała , że na pełnym akwa. Trochę mnie drażniły bąbelki ale same zeszły po kilku dniach. Wierzę , że sobie poradzicie.

• Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, Vrzechu napisał(a):

Ja bym podszedł do tematu nieco inaczej. 

Spienione pcv da się zwinąć w rulon? Bo w 720l są już pewnie poprzeczne wzmocnienia.  Dla lepszego przylegania można wspomoc się magnesami po obu stronach szkła. 

Opublikowano

Są folie silikonowe 1 mm w różnych kolorach, ale powodzenia w rozwijaniu pod wodą... pytanie też, czy dobrze by przywarła.

Najlepiej będzie z tłem zewnętrznym, jak pisze @Andrzej Głuszyca solidnie zrosić i będzie dobrze. Przy takim dystansie do ściany na spokojnie wyrównasz tło od boków akwarium, bez drabiny.

• Lubię to 1
Opublikowano
20 godzin temu, Nath_147 napisał(a):

Spienione pcv da się zwinąć w rulon? Bo w 720l są już pewnie poprzeczne wzmocnienia.  Dla lepszego przylegania można wspomoc się magnesami po obu stronach szkła. 

Nie mam poprzecznych wzmocnień. Ale nie chcę grzebać w akwarium bo jak mi wywali syf z piachu to nie dojdę do ładu. Mam już folię i chyba sobie zamówię atrakcyjnego hydraulika😂do montażu, bo współspacz dalej zrzędzi że się nie da😈

• Lubię to 3