Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy 80l dojrzałych mediów filtracyjnych DOC nie powinien być problemem. Test potwierdza... Inna opcja, to zanieść wodę do sanepidu i zlecić zbadanie BZT5, CZT czy utlenialności z KMnO4.

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kuracja zakończona. Wszystkie ryby, w tym młode Crabro w dobrej kondycji - wróciły do formy. Podczas kuracji co tydzień mierzyłem azot i nie zauważyłem żadnego skoku parametrów. Protosol dawkowałem tak, żeby przez 5 dni kuracji uzyskać w akwarium odpowiednie stężenie w wodzie. W moim przypadku było to 20ml dziennie, moczyłem w tym pokarm i podawałem. Wodę podmieniłem po 7 dniach.

Po kuracji wróciłem do poprzedniej diety. Obecnie podaje krewetki + spirulina osi pelets + hikari vibra bites. Ryby po krewetkach bardzo szybko wróciły do normalnego wyglądu. Pozostałe ryby też wyglądają lepiej, są lepiej wybarwione, mniej płochliwe i żywsze. Nie wiem, czy to kwestia odrobaczania, czy kwestia karmienia, ale jest obecnie wszystko tip-top.

Cały czas zastanawiam się, czy Crabro nie przyzwyczaiły się tak bardzo do krewetk od urodzenia, że nie chciałby przyjmować innej karmy.

Dzięki za pomoc.

• Lubię to 2