Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skonsultowałem to z małżonką i wychodzi, że jest to cyt. organza do kwiatów 🤷😜 fajny materiał, bo ma bardzo gęste oczka, a jednocześnie zapewnia wystarczającą wentylację. Żadna muszka na moje nie ma szans się przez to przedostać. I dotychczas żadnej nie namierzyłem.

Jakby co mam jeszcze spory fragment, zapraszam na wycieczkę za most fordoński. Przy okazji zerkniesz na żywo na mój baniak 😁 

IMG_20240325_112740.thumb.jpg.47aa164ec8c2de4aff7b8c3d68c8c905.jpg

IMG20240325110351.thumb.jpg.7711922d929c59a4f2792f6fd552fcc8.jpg

Opublikowano

Dzięki. 👍 W sumie wygląda jak siatka filtracyjna, może wytnę z jakiejś swojej niepotrzebnej - ale z zaproszenia na pewno skorzystam, tylko kilka wyjazdów w najbliższym czasie. 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

Dwa spostrzeżenia co do hodowli albidusa:

- zauważyłem znacznie większą liczbę robaków wychodzących z ziemi na żerowanie i ścianki pojemnika, gdy stoi on w zaciemnionym miejscu. Przestawiłem pojemnik z parapetu okiennego na najwyższą półkę regalu i aż się zdziwiłem, ile ich wylazło

- prosto na ziemię dałem kawałek kratki rastrowej, na nią plastikową kanwę o drobnych oczkach i dopiero na to pokarm; wydaje mi się, że robaki bardziej są zmuszone wychodzić z ziemi na poszukiwanie pokarmu, łatwiej je zbierać. 

20240331_121212.jpg

20240331_121257.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Trafne spostrzeżenie co do zacienionego miejsca. Dzięki @TomekT👍 zapomniałem to dodać do opisu hodowli😉

Albidus nie lubi światła (w naturze żyją pod ziemią) i szybko zakopują się gdy otwieramy pojemnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu. 

• Lubię to 2