Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć z tej strony Kamil na forum od niedawna, niektórzy mogą mnie kojarzyć z innych tematów. 

●Moje akwarium;

•Szkło optiwhite 80x35x40

•Szafka z allegro pod akwarium

•Pokrywa z tubą led (blue led) która wymieniłem na zwykła tubę led z ściemniaczem dzień/noc

•Filtr Eheim 2213

•Grzałka Aquael ultra heater 100 W

•Sunsun jvp-110

•Eheim skimm 350

●Aranżacja

•Biały piasek kwarcowy

•Kamienie

●Obsada

• 5 Saulosi

• 3 Helmety

Przygoda z akwarium zaczęła się teraz, po rozmowach z kolegą który siedzi w tym długo. Nie jestem osobą której podoba się roślinność (u siebie ) u innych wygląda to ładnie. Dlatego właśnie wybór padł na Malawi.

Spostrzeżenia za ten krótki czas od założenia zbiornika: Biały piasek widać na nim wszystko ( w przyszłości przy zakładaniu większego zbiornika raczej wymieszam biały z szarym), dlatego kupiłem cylkulator i włączam raz dziennie żeby przedmuchać dno. Piasek płukałem 2x a nadal pyli przy kopaniu rybek, dlatego dzisiaj ma przyjść skimmer z eheima żeby pozbyć się pływającego pyłu w wodzie.

Parę zdjęć z zbiornika

20231111_202429.thumb.jpg.937b5cae8469c83f6ec03710a10707d4.jpg20231115_183608.thumb.jpg.9abf9d39ab9101e5bd44dadcf33c7939.jpg20231109_171241.thumb.jpg.0230861e4944c164a1297bab947f2688.jpg

Niestety nie jestem stworzony do robienia zdjęć i jeszcze mi to nie idzie , przepraszam za jakość.

Ps. Mam jeszcze pytanie, z tego co nie którzy zauważyli może być więcej samców jak 1. Mogę w tej chwili dołożyć jeszcze parę rybek czy raczej zostawić i czekać?  A wtedy wymienić nadmiar samców za samice o ile uda się takowe kupić ?

Będę się starać co jakiś czas dodać coś  nowego w tym temacie. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu. 

• Lubię to 3
Opublikowano

Ja bym dołożył teraz jeszcze kilka młodych rybek aby mieć większą szansę na uzyskanie kilku samic a nadwyżkę samców później oddać...

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Robson79 napisał(a):

Ja bym dołożył teraz jeszcze kilka młodych rybek aby mieć większą szansę na uzyskanie kilku samic a nadwyżkę samców później oddać...

Tak zrobię, dziękuję 🍺✌️