darchow Opublikowano 24 Października 2023 #1 Opublikowano 24 Października 2023 Cześć, czy ktoś robił zakup u nich ? Może coś więcej powiedzieć na temat tego sklepu ?
Bojar Opublikowano 24 Października 2023 #2 Opublikowano 24 Października 2023 Nie robiłem więc nie oceniam. Wygląda to jednak na handlarza hurtownika i to ryb z różnych biotopów. Czemu chcesz kupować właśnie z tej oferty? Polecam zakup z renomowanej hodowli lub ewentualnie u Malawi Śląsk - to także handlarz/hurtownik ale specjalizujący się w Malawi i Tanganice - ofertę znajdziesz na OLX 3
darchow Opublikowano 24 Października 2023 Autor #3 Opublikowano 24 Października 2023 Znalazłem ofertę i pytam. Oni jeżdżą po Polsce i dowożą rybki chciałem się dowiedzieć tylko. Mam zamiar jechać do Żor, jest to 180km więc również rozważam inne dostępne oferty. Ale nic pochopnie nie robię pytam.
Bojar Opublikowano 24 Października 2023 #4 Opublikowano 24 Października 2023 My zawsze polecamy bardziej wyspecjalizowanych hodowców czy handlarzy. Tacy obwoźni sprzedawcy to nigdy nie wiadomo co przywiozą i co później z tego wyrośnie Jak masz daleko to sprzedaż wysyłkowa też nie jest złym wyjsciem. Np moje na Śląsk przyjechały z Augustowa. 1
piotriola Opublikowano 24 Października 2023 #5 Opublikowano 24 Października 2023 Godzinę temu, darchow napisał(a): Oni jeżdżą po Polsce i dowożą rybki chciałem się dowiedzieć tylko Zamawiałem w takiej obwoźnej firmie w czerwcu, dostałem sms będę 10 czerwca o 10. We wrześniu wysłałem sms , pytając co z rybami zawsze może coś wypaść. Jednak do tej pory cisza, może gość myślał o czerwcu 2024. 2
darchow Opublikowano 24 Października 2023 Autor #6 Opublikowano 24 Października 2023 Pisząc z tym kimś, odniosłem wrażenie, że chce tylko wyciągnąć pieniądze. Odpuściłem
piotriola Opublikowano 24 Października 2023 #7 Opublikowano 24 Października 2023 Jeżeli gość zobowiązuje się dostarczyć ryby, moim zdaniem nie ma mowy o wcześniejszym przelewaniu pieniędzy.
Pikczer Opublikowano 24 Października 2023 #8 Opublikowano 24 Października 2023 Z Malawi Śląsk to też czasem rośnie coś co nie powinno. Loteria. Ani jedno zamówienie nie było udane. Po wielu miesiącach widać co się dostało. Z kilku źródeł przez Olx zamawiałem i zawsze rozczarowanie. Jeśli możesz to zamów z tanganikamalawi.pl albo z Tan-mal. 2
darchow Opublikowano 24 Października 2023 Autor #9 Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) Raczej wybiorę się osobiście, 1 zakup rybek to będzie. Więc chcę je zobaczyć na żywo i sam odwieźć do domu Myślę, że temat można zamknąć. Edytowane 24 Października 2023 przez darchow 1
Vrzechu Opublikowano 25 Października 2023 #10 Opublikowano 25 Października 2023 Przyłączam się do opinii @Pikczer praktycznie cała moja obsada pochodzi z @Tan-Mal za każdym razem zakup poprzedzony konsultacją. Otrzymałem nawet zdjęcia maluchów przed zakupem. Wysyłka PKP bez najmniejszych problemów 2 1
Rekomendowane odpowiedzi