Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Coraz wiekszymi krokami zblizam sie do realizacji zmiany swojego akwarium (160x58x50) na akwarium o nieco innych wymiarach(250x45x57-wiem wiem,wysokosc moglaby byc szerokoscia ale niestety tak musi pozostac,metraz nie pozwala,wolalem akwarium zwezyc ale za to nieco wydluzyc:)

Jak to zazwyczaj bywa mam teraz wielki metlik w glowie na temat aranzacji i.....w jednym z Bydgoskich sklepow zoologicznych natrafilem na akwarium w stylu japonskim w ktorym to do dekoracji uzyto tego typu skał: http://allegro.pl/item360906269_kamieni ... szawa.html

Jak dla mnie sa one rewelacyjne,swietna struktura,niepowtarzalnosc,istne cudo.Z tego co wiem kamienie te sa obojetne dla wody.

Czy ma ktos moze jakies doswiadczenia z tego typu kamieniami w malawce?Troszke boje sie ze sa troszke ostre,ale wyobrazcie sobie jakie tlo moznaby bylo z tego zrobic i cala aranzacje w akwarium.

Problem z tymi kamieniami jest taki...........ze sa cholernie drogie,choc przyznam ze w w/w sklepie cena za kg to 7zl a na Allegro ponad 20:).Moze ktos zna jakas bardziej pospolita nazwe tych kamieni,czy tez moze rzeczywiscie sa sprowadzane gdzies z "konca swiata".

Bardzo prosze o wymiane doswiadczen.Serdecznie pozdrawiam.

Opublikowano

Te kamienie wyglądają naprawdę fantastycznie , ich nazwa to Manten Stone ale ich wadą jest niebotyczna cena :shock: . Tutaj masz link

http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/kamienie-manten-stone-cena-p-4359.html.

Gdybyś musiał wsadzić do akwa ze 120 kg kamulca (tyle mam w swoim zbiorniku) bankrucja murowana :wink: . Polecam składy budowlane ,można w nich poszukać fajne kamulce za nieduże pieniądze.

• 4 lata później...
Opublikowano

strasznie drogie

--

mam pytanie czy lawa moze byc do malawi

--

mozecie mi pomodz

--

potrzebuje czarne skały do mojego akwarium jakie polecacie

Opublikowano

Takie kamienie jak najbardziej mozna do malawi - sam mam gdzies zakopane takie z 2 i jedną odlaną kopie. Problem jest taki, że masa drogich kamieni bedzie właśnie zakopana. A drugie zajdą glonami i będą wyglądać jak zwykłe kamulce za 50zł/tona.

• 3 tygodnie później...