Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używam do odławiania ryb. Świetny sposób, żeby zgromadzić ryby w jednym miejscu i zgarnąć do siatki. A potem wybrać te, które miały być złowione. Ale na co dzień nie karmię, bo straszny syfek w wodzie po nich zostaje. Przynajmniej te, które ja mam mocno brudzą.

Opublikowano

Raz w tygodniu podaję drażetki innym rybom jak z jeziora Malawi.  Generalnie uciekam od tego rodzaju pokarmu bo jak zauważyłem bardzo brudzi wodę przy powierzchni. Nawet mimo tego , że moje ryby zjadają ten pokarm w ciągu około pół godziny.  Próbowałem podawać pół drażetki to te po jakim czasie odklejały się od szyby.  Można je wykorzystać tak jak napisał   @pulpet do odłowu ryb. Można bardzo fajnie wykorzystać do zrobienia ciekawego zdjęcia  ale codzienne karmienie w moim przypadku odpada. Trudno nawet jest mi określić czy taka jedna "tabletka" wystarczy jako pokarm przeznaczony np. na całą dobę.  A przeliczać nie mam zamiaru. Od czasu do czasu jak podasz to nic się nie stanie ale codzienne podawanie mija się z celem.  Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia.