Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kleiłem tym klejem pod wodą. Bajer polega na tym, żeby całą operację przeprowadzić jednym precyzyjnym ruchem. Nałożysz na suchy moduł i do baniaka, w porządane miejsce. Dobrze docisnąć i nie ruszać przez dobę. Jak zaczniesz przesuwać, poprawiać itp. to potem nie trzyma. Z moich doświadczeń lepszy od silikonów i klejów montażowych, które po dłuższym czasie w naszej zasadowej wodzie robią się twarde i mają tendencję do odklejania. Np Patex Fix po półtora roku u mnie kruszy się w palcach. A klejony na sucho oczywiście. Ramka od hamburga klejona najpierw silikonem, a potem poprawiana  pod wodą Conexo trzyma jak złoto ponad dwa lata.

Opublikowano

U mnie ten moduł wisi 12-15 cm nad dnem. Mam zamiar spuścić wodę do tej wysokości wysuszyć i dopiero kleić do suchej powierzchni. I będę kleił do spienionego pcv bo bo mam zamontowane na tylniej ścianie.
Od góry przed wypłynięciem chroni wzmocnienie a przód kamienie. Z racji tego że musiałem to jakoś unieruchomić na okres świąteczny wygląda to tak:74a4865fe38c506a5fefcba7d4be2929.jpgf9bec36706accdb37eb23798f3f138f5.jpg

Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...