Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wlasnie, kumpel obiecal mi zalatwic ciemny bazalt w postaci cienkich platow... chcialem to polaczyc czarnym silikonem z pleksa i w ten sposob zrobic bardziej naturalne tlo.

I co zazekal sie, ze nie bedzie zadnego problemu, to ostatnio juz jednak zmienil zdanie i niestety bedzie problem.

I teraz moje pytanie, co mozna zastosowac zamiast bazaltu, tak zeby bylo w ciemnym kolorze (szarosci-czern) i wystepowalo w platach tak max 10mm, ale tez w grubszych, aby wykozystac jako dekoracje do piachu... no taki komplet poprostu ;)

A jeszcze, czy jest mozliwosc gdzies to zamowic, moze ktos mial podobny problem i mu sie udalo, bede wdzieczny za pomoc, bo to narazie kolejny moj krok z przejscia z ogolnego na Malawi...

Opublikowano

proponuję piaskowiec,

gdy porośnie glonem mało rzeczy wyglada naturalniej, no i barwa jego jest nie czarna ale również ciemna.

Opublikowano

nie, a w Malawi występują czarne kamienie ?

Natomiast dlatego napisałem jak piaskowiec porośnie glonem to ma kolor ciemno-zielony, brązowy i wygląda lepiej niż czarny bazalt. IMHO.

Opublikowano

slawekosw - ja tam czlowiek otwarty jestem na rozne pomysly, ogolnie uparlem sie na akwarium w ciemnej tonacji + piasek, ale moze sie okazac, ze nie znajde odpowiedniego materialu i tyle :(

wiec propozycja yaro, tez jest jakims wyjsciem... bo priorytetem jest zrobic plaskie tlo, aby zbiornik pozostal jak najwiekszy... a, ze ciemne to juz wymysl mojej chorej wyobrazni ;)

Na Chwile obecna to chce sie wybrac w to miejsce i zobaczyc co znajde....

http://www.allegro.pl/item354432338_kam ... ranit.html

Opublikowano

Hehe..Nie jesteś sam.Ja też mam ciemnie akwa..Wymontowałem jedną świetlówkę,w akwa mam czarne skały...Właśnie jestem na etapie tła....

A że zapytam skąd kolega jest ?

Jak już tak krótkie wiadomości wysyłasz jedne po drugim to edytuj;) Nieprzejżyście się robi. czester_