Vrzechu Opublikowano 11 Marca 2023 Autor #11 Opublikowano 11 Marca 2023 Teraz zastanawiam się nad kolejną wersją tej bryły... Myślę, że może lepiej będzie zrezygnować z tej lewej ściany które po włożeniu do akwarium praktycznie byłaby na styk wciśnięta między szybę a kamień. Może lepiej rozpocznę ją wyżej nad dnem a wydłużę w prawą stronę. Coś jak na poniższym zdjęciu. Patrząc na akwarium z góry mogłoby być coś takiego. A lewa ściana mogłaby wyglądać tak.
pablomas Opublikowano 11 Marca 2023 #12 Opublikowano 11 Marca 2023 Tak sobie patrzę i mogę powiedzieć jedno że dolnym wlotem będzie słabo zasysać syfek , przez to że są dwa i jeszcze dodatkowo chcesz skimer .
Vrzechu Opublikowano 12 Marca 2023 Autor #13 Opublikowano 12 Marca 2023 @pablomas ten wlot ulokowany wyżej miał być głównie po to, żeby pompa zasysając wodę nie obniżała lustra wody w module za bardzo. Z tego co czytałem to jeden wlot może nie być wystarczający. Chyba, że zrobiłbym go o większej średnicy. Np. z rurki kanalizacyjnej 50mm.
Rekomendowane odpowiedzi