Skocz do zawartości

czy 30 litrowa kostka nadaje się na chwilowy kotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie trzymałem młodych w takim akwarium, więc nie powiem Ci co do dnia, kilka dni im nie zaszkodzi, miesiąc już raczej bym nie trzymał.

Opublikowano

Od biologii dużo zależy. Jeśli będą tylko młode to mały filterek i wszystko będzie jakoś żyło. Ale dorosła samica waży kilkanaście jak nie kilkadziesiąt razy tyle co wszystkie maluchy a ona będzie miała większe wymagania. 

Może same maluchy tam umieść a samice zostaw w głównym akwarium? 

No i osobne akwarium to być może grzałka, na pewno filtracja, światło? 

Opublikowano

filtracja i grzałka będzie światło też się znajdzie ale samiczka jeszcze nie urodziła maluchów przewiduję że będą najpuźniej 3 5 stycznia i myślałem żeby ją włożyć tak żeby było bezpiecznie 22 25 grudnia

a samiczka jest młoda nie przekracza 6 7 cm

propo filtracji to będzie tam pat mini którego mam w domu i grzałkę happet 50wat trochę piasku i kamieni samiczkę przełożę odrazu po porodzie do akwarium ogólnego jeśli jest coś co tutaj pominąłem lub coś co jest źle to proszę pisać

Opublikowano

Jako kotnik zda egzamin bardzo dobrze .

29 minut temu, krzychu22 napisał(a):

myślałem żeby ją włożyć tak żeby było bezpiecznie 22 25 grudnia

Bardzo dobrze.  Tylko zrób ten kotnik teraz to znaczy przenieś biologię ( piasek i jakieś kamienie  ze starego akwa) i niech już sobie filtracja pracuje. Możesz dać na wszelki wypadek  ampułkę Prodibio BioDigest .  Nie zaszkodzi.  

33 minuty temu, krzychu22 napisał(a):

odrazu po porodzie do akwarium ogólnego

Bardzo dobrze.  Zastanów się tylko co zrobisz potem z narybkiem. 

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1