krzychu22 Opublikowano 11 Grudnia 2022 #1 Opublikowano 11 Grudnia 2022 mam 30 litrową kostkę i młodą samiczkę yellow z młodymi i czy takie akwarium mogło by posłużyć mi jako kotnik? wymiary kostki 29x29x35
yaro Opublikowano 11 Grudnia 2022 #2 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Jako chwilowy tak. Po to by samiczka wypuściła młode. 1
krzychu22 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor #3 Opublikowano 11 Grudnia 2022 a młode ile tam mogą siedzieć że tak powiem
yaro Opublikowano 11 Grudnia 2022 #4 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Nigdy nie trzymałem młodych w takim akwarium, więc nie powiem Ci co do dnia, kilka dni im nie zaszkodzi, miesiąc już raczej bym nie trzymał.
Robson79 Opublikowano 11 Grudnia 2022 #5 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Wszystko zależy od ilości narybku, im mniej tym dłużej będą mogły podrastać w tym litrażu... 1
Pikczer Opublikowano 11 Grudnia 2022 #6 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Od biologii dużo zależy. Jeśli będą tylko młode to mały filterek i wszystko będzie jakoś żyło. Ale dorosła samica waży kilkanaście jak nie kilkadziesiąt razy tyle co wszystkie maluchy a ona będzie miała większe wymagania. Może same maluchy tam umieść a samice zostaw w głównym akwarium? No i osobne akwarium to być może grzałka, na pewno filtracja, światło?
krzychu22 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor #7 Opublikowano 12 Grudnia 2022 filtracja i grzałka będzie światło też się znajdzie ale samiczka jeszcze nie urodziła maluchów przewiduję że będą najpuźniej 3 5 stycznia i myślałem żeby ją włożyć tak żeby było bezpiecznie 22 25 grudnia a samiczka jest młoda nie przekracza 6 7 cm propo filtracji to będzie tam pat mini którego mam w domu i grzałkę happet 50wat trochę piasku i kamieni samiczkę przełożę odrazu po porodzie do akwarium ogólnego jeśli jest coś co tutaj pominąłem lub coś co jest źle to proszę pisać
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Grudnia 2022 #8 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jako kotnik zda egzamin bardzo dobrze . 29 minut temu, krzychu22 napisał(a): myślałem żeby ją włożyć tak żeby było bezpiecznie 22 25 grudnia Bardzo dobrze. Tylko zrób ten kotnik teraz to znaczy przenieś biologię ( piasek i jakieś kamienie ze starego akwa) i niech już sobie filtracja pracuje. Możesz dać na wszelki wypadek ampułkę Prodibio BioDigest . Nie zaszkodzi. 33 minuty temu, krzychu22 napisał(a): odrazu po porodzie do akwarium ogólnego Bardzo dobrze. Zastanów się tylko co zrobisz potem z narybkiem. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi