Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem aqua Nova z deszczownia. Proszę i informację jak ustawić wlot do kubelka jeżeli deszczownia będzie zamontowana na tylnej szybie. Z boku nie mogę bo jest zadluga deszczownica

• Lubię to 1
Opublikowano

Najlepiej odpuść sobie całkowicie montaż tej deszczowni, bo ona będzie tylko zaburzać prawidłową cyrkulację w zbiorniku. Ja bym dał normalny wylot rurką, bez żadnych zwężek.

• Lubię to 5
Opublikowano
2 minuty temu, marcin73m napisał:

Najlepiej odpuść sobie całkowicie montaż tej deszczowni, bo ona będzie tylko zaburzać prawidłową cyrkulację w zbiorniku. Ja bym dał normalny wylot rurką, bez żadnych zwężek.

Czyli kupić taką płaska końcówkę?

Opublikowano
2 minuty temu, Rufi napisał:

Czyli kupić taką płaska końcówkę?

to spowoduje tylko niepotrzebne dławienie przepływu

2 minuty temu, Rufi napisał:

Ja bym dał normalny wylot rurką, bez żadnych zwężek.

😏

• Lubię to 2
Opublikowano
3 minuty temu, Andrzej Głuszyca napisał:

Możesz mieć na wszelki wypadek. Czasami się przydaje ( w komplecie nie było?). Puść wodę całym przekrojem rurki.

Nie było właśnie

Opublikowano
4 godziny temu, Rufi napisał:

Witam. Zakupiłem aqua Nova z deszczownia. Proszę i informację jak ustawić wlot do kubelka jeżeli deszczownia będzie zamontowana na tylnej szybie. Z boku nie mogę bo jest zadluga deszczownica

Tak jak piszą koledzy deszczownicę zdejmij .

Wylot ustaw wzdłuż tylnej szyby ,aby wytworzyć dookoła akwarium cyrkulację wody.

Wlot możesz mieć po tej samej stronie co wylot. W ten sposób zanieczyszczenia będą trafiać do zasysu (wlotu) . 

• Lubię to 3
Opublikowano
W dniu 12.04.2022 o 18:47, egon44 napisał:

Tak jak piszą koledzy deszczownicę zdejmij .

Wylot ustaw wzdłuż tylnej szyby ,aby wytworzyć dookoła akwarium cyrkulację wody.

Wlot możesz mieć po tej samej stronie co wylot. W ten sposób zanieczyszczenia będą trafiać do zasysu (wlotu) . 

W tej chwili mam tak jak na zdjęciu. Czyli zdjąć deszczownice a zasys zostawić tak jak jest po środku baniaka? I czy wylot może być w prawa patrząc od przodu akwarium, i czy dawać jeszcze jakiś cyrkulator

IMG20220415102801.jpg