Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wiem... ale ktos sie musial troche namordowac zeby to posklejac. :) Pal licho estetyke....

Opublikowano
problem polega na obcietej szybie bocznej,jak co sump moze byc pod akwarium...plusy tego rozwiazania-mompa ma wieksza wydajnosc....

Wybacz ale to wyrwane z kontekstu zdanie jest zupełnie nie zrozumiałe. Jaki problem polega na obciętej szybie? czy jest ten problem? Ja takiego problemu nie mam. A może to w ogóle nie jest problem? Dalej " jak by co sump może byc pod awkarium". Ale co jak by co?!? :D Sump musi byc pod akwarium. Jesli sump stoi obok lub za akwarium to już nie jest sumpem tylko panalem filtracyjnym :P

Kot.

Opublikowano
problem polega na obcietej szybie bocznej,jak co sump moze byc pod akwarium...plusy tego rozwiazania-mompa ma wieksza wydajnosc....

Wybacz ale to wyrwane z kontekstu zdanie jest zupełnie nie zrozumiałe. Jaki problem polega na obciętej szybie? czy jest ten problem? Ja takiego problemu nie mam. A może to w ogóle nie jest problem? Dalej " jak by co sump może byc pod awkarium". Ale co jak by co?!? :D Sump musi byc pod akwarium. Jesli sump stoi obok lub za akwarium to już nie jest sumpem tylko panalem filtracyjnym :P

Kot.

hehe dwa razy się powstrzymałem, żeby nie odpisać dokładnie tego samego :P

heheheh i jeszcze ten wątpliwy plus, że pompa ma większą wydajność.... :P

znaczy, że co? że musi mieć większą? czyli że musi być droższa? no powalił mnie ten "plus" normalnie :mrgreen:

Opublikowano

Nie no .. ja wytężyłem intelekt i zrozumiałem o co mu chodi. Pokazał swoje rozwiązanie gdzie woda przelewa się oprzez skrócona ściankę, ale sump nie stoi pod akwarium, tylko ma panel filtracyjny obok/za akwarium. W tym rozwiązaniu mozna go postawić pod akwa, ale plusem tego że jest na tym samym poziomie co akwa jest większa wydajność pompy w stosunku do sumpa pod awkarium. Ale rebus był konkretny.

kot.

Opublikowano

co nie zmienia faktu, że nie jest to sump, a rozwiązanie jest mi znane choćby z wątku o sumpie w dziale DIY, gdzie snocho prezentował już dawno zdjęcia podobnych "przelewów"... naprawdę nie sądzicie chyba, że ja na to nie wpadłem? :mrgreen:

co i tak nie przeszkodziło mi w ubawie jaki miałem w tym wątku :P

Opublikowano

No nie wiem makok .. ja to myslałem że ty to taki mało inteligentny jesteś .. :lol: ... nie da sie ukryć że i ja się pośmiałem :). Moja zona (nauczycielka) zapisała sobie to zdanie, żeby pokazywać je w szkole jak nie nalezy formułować wypowiedzi :)

Kot.