Skocz do zawartości

Akwarium Dredzika 150x60x60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skimmer załatwi sprawę, wystarczy wyczyścić gąbkę co drugi tydzień. Ja w swoim wymieniłem oryginalną gąbkę na 10ppi i czyszczę raz na miesiąc Polecam Eheim Skim 350.

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Dredzik napisał:

Pseudotropheus demasoni

Od kilku lat Chindongo zamiast Pseudotropheus.  

Tak jak Ci Bartek napisał , skimmer Eheim 350 poradzi sobie na luzie. Jeżeli nie będzie zbierać z powierzchni resztek pokarmów czy też pokarmu , który pływa na powierzchni przy karmieniu to czyszczenie gąbki raz na tydzień powinno wystarczyć. Jeżeli będzie wyłapywać pokarm to niestety ale częściej.

Edytowane przez Andrzej Głuszyca
  • Lubię to 1
Opublikowano

Skimmer eheim skim 350 już w baniaku, po około 10minutach po bakteriach na powierzni nie było śladu. Dzięki za polenie!

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki, w instrukcji też o tym wspominali. Orientujesz się do czego służy ten plastikowy krzyżak wkładany w zęby pływaka?

Opublikowano
26 minut temu, Dredzik napisał:

Dzięki, w instrukcji też o tym wspominali. Orientujesz się do czego służy ten plastikowy krzyżak wkładany w zęby pływaka?

Jeżeli mówimy o tym samym to zabezpieczenie, żeby do środka nie wpadały krewetki i małe ryby.

• Lubię to 2
Opublikowano

Nie wiem jak w przypadku tego skimmera, ale w takich miejscach też fajnie sprawdza się gąbka 10 ppi, tylko ważne aby była dość luźno w otworze.

Opublikowano
2 godziny temu, Dredzik napisał:

Orientujesz się do czego służy ten plastikowy krzyżak wkładany w zęby pływaka?

Gdy kupowałem swój, nie było tego krzyżaka w komplecie, ale mam go już kilka lat;)

• Lubię to 1