Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, chciałem podzielić się krótką informacją na temat bezpieczeństwa i użyteczności wysuszonych liści awokado ( avokado ) oraz sagowiec cykas revoluta. Liście w akwarium z rybami ( u mnie Amazonia) nie wpłynęły negatywnie na życie ryb, można je stosować bez problemu. Po około 2 miesiącach w akwarium nie zaobserwowałem negatywnego wpływu. Mogą być fajnym dodatkiem do black waters.

Edytowane przez Jelonek
Literówka
  • Lubię to 3
Opublikowano
7 minut temu, Andrzej Głuszyca napisał:

Jest jeszcze kilka innych ciekawych liści. Zdjęcia nie są autorstwa Agnieszki @suricade  ale  z jej pomocą wszedłem w ich posiadanie:

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Andrzeju, jak zwykle profesjonalizm. Dzięki za wzbogacenie tego tematu. Ja wahałem się przed dodaniem tych liści, bo nie mogłem znaleźć info na necie. Okazuje się, że są nieszkodliwe, a wyglądają ciekawiej niż dębowe.

• Lubię to 1
Opublikowano
12 minut temu, Jelonek napisał:

, a wyglądają ciekawiej niż dębowe.

Suche dębowe są bardziej "wyblakłe" od np. liści buczyny. Liście buczyny ( suche) dodają takiego specyficznego trochę czerwonego koloru. Z tą czerwienią to może przesadziłem..ale są bardziej rude a nie takie wypłowiałe jak dębowe.

• Lubię to 2
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.