Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Arenos244 napisał:

Wychodzi na to że zdecyduje się na Funval C4 + jeśli będzie potrzeba to dołożę falownik.

Dziękuje za pomoc wszystkim :)

Jak już będziesz miał to pochwal się proszę jak sprawuje się ten filtr w takim akwarium. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyszedł czas zakupów  Filtr wybrany wiadomo FLUVAL C4.

Zastanawiam się teraz nad falownikiem. Mam dwa typy 

1. Fluval CP 2 1600l przepływu 

2. Fluval CP 3 2800l przeplywu

Co wg was było by lepsze ?

Opublikowano
30 minut temu, Arenos244 napisał:

Mają jakaś regulację przepływu? 2800l na taki zbiornik będzie za bogato. Z drugiej strony dobrze mieć większy gdybyś chciał zmienić akwarium na większe. Pytanie jak z regulacją przepływu w tych falownikach.

A w ogóle masz już działające akwarium? Na pewno potrzebny falownik w takim litrarzu?

Opublikowano
Godzinę temu, bojack napisał:

Mają jakaś regulację przepływu? 2800l na taki zbiornik będzie za bogato. Z drugiej strony dobrze mieć większy gdybyś chciał zmienić akwarium na większe. Pytanie jak z regulacją przepływu w tych falownikach.

A w ogóle masz już działające akwarium? Na pewno potrzebny falownik w takim litrarzu?

Nie udało mi się znaleźć informacji o regulacji przepływu. Będę miał tylko filtr fulval C4 może być za słaby żeby fajnie mieszać dlatego chciałem dodać falownik. Nie mam jeszcze odpalonego akwarium. W poniedziałek będę się powoli za to zabierał ale chciałem wszystko kupić za jednym razem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Arenos244 napisał:

Przyszedł czas zakupów  Filtr wybrany wiadomo FLUVAL C4.

Cp2 mam aktualnie w domu. Ładnie popycha wodę i na 112l wg mnie wystarczy. Cp3 może być za mocny. Nie ma tu żadnej regulacji mocy. 

Mi się trafił akurat bubel bo jest strasznie głośny i drży mocno.  Raptem po 1 dniu wraca do sklepu...

Obok mam eheim stream on. I tego nie słychać w ogóle. 

• Lubię to 1
Opublikowano
20 minut temu, Arenos244 napisał:

Nie mam jeszcze odpalonego akwarium. W poniedziałek będę się powoli za to zabierał ale chciałem wszystko kupić za jednym razem.

Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymał i dokonał zakupu dopiero wtedy, gdy naprawdę pojawi się potrzeba - nie prędzej niż pół roku od zarybienia, a może wcale.

Do tego czasu możesz stwierdzić, że jest na tyle fajnie, że 112L to za mało ;)

• Lubię to 3
Opublikowano
16 minut temu, bojack napisał:

Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymał i dokonał zakupu dopiero wtedy, gdy naprawdę pojawi się potrzeba - nie prędzej niż pół roku od zarybienia, a może wcale.

Do tego czasu możesz stwierdzić, że jest na tyle fajnie, że 112L to za mało ;)

Kurcze ja to chętnie bym większe akwarium kupił jednak nie ma na niego miejsca nad czym ubolewam. 

Zrobię tak jak mówisz wstrzymam się z falownikiem i zobaczę co i jak.

Dziękuję wam za porady, za jakiś czas zaprezentuje moje akwarium może komuś się spodoba ')

• Lubię to 1