Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, kończy mi się spirulina osi w płatkach. Macie może jakiś ranking jakościowy tego typu pokarmów? Drugą mam spirulinę osi w granulkach więc może bym coś urozmaicił ;) Oprócz tego podaje Tropical pro defence i Naturefood Premium Cichlid.

Płatki chciałem zostawić, bo narybek głównie tym się odżywia.

Dzięki 

Opublikowano

Ja zaproponuje JBL 40%. Naprawdę fajne płatki.W dużym opakowaniu wychodzi całkiem korzystnie.
OSI/HS AQUA już nie kupię. Kolejny raz jest pył w pudełku. Po wielu latach rezygnuję z tej firmy :(

• Lubię to 3
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No właśnie, które płatki polecacie?

1. JBL spirulina 40%
2. Tropical spirulina 36%

Kupiłem na start JBL, ale początkowo mam wrażenie, że słabym powodzeniem cieszyły się. Teraz jest ok, ale już się kończą i zastanawiam się czy nie przerzucić się na rodzimą firmę? Czy nie mieszać już? :P

Opublikowano

Moim zdaniem tropical lepszy od osi ze względu na konsystencję. Płatki są twardsze i nie kruszą się w pył w opakowaniu. Sam decydujesz jak duże płatki chcesz podać. JBL nie testowałem.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, ziemniak napisał:

Tropical również droższy niż JBL :) patrząc na opakowania oryginalne (tylko takie kupuje). Spróbuje z Tropicalem, jestem ciekaw reakcji o ile będzie ;)

Powiem Ci, że ja po swoich rybach nie widzę czegoś takiego jak "bardziej smakujacy" pokarm. Rzucają się na wszystko, czy dostają to pierwszy raz czy setny. Atak na szamę i wyjedzone do zera w chwilę... a głodne nie pływają ;)

• Lubię to 1
Opublikowano

Spróbuj ta od Tropicala, u mnie widać różnicę, jak rybki zjedzą pokarm to jeszcze przez jakiś czas szukają go w akwarium.  Tylko nie mogę tym karmic zbyt często bo rybki dostają plamek/kropek na ciele (daje max dwa razy w tygodniu). 

Ta od JBL to jedzą niechętnie, chyba że są przeglodzone to wtedy też szybko znika.

• Lubię to 1
Opublikowano

Moje też za płatkami z JBL jakby nie przepadały. Skubały  w ostatniej kolejnosci jak już wyjadły wszystko inne. Za to Tropicala w granulacie młócą aż się woda gotuje. Ale może to kwestia, że więcej granulatami karmię, w płatkach tylko tej spiruliny używałem.

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.03.2021 o 19:27, Bojar napisał:

Ja zaproponuje JBL 40%. Naprawdę fajne płatki.W dużym opakowaniu wychodzi całkiem korzystnie.
OSI/HS AQUA już nie kupię. Kolejny raz jest pył w pudełku. Po wielu latach rezygnuję z tej firmy :(

Producent wyeliminowal problem na linii  produkcyjnej .  A wszystkie uwagi zglaszane do nas sa od reki zlatwiane. 

• Lubię to 4