Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu skończył mi się wspomniany w temacie test, więc dokupiłem sobie uzupełnienie, normalna procedura;). Od tego momentu zacząłem obserwować spadek pH w moim zbiorniku. Nigdy nie miałem z tym problemu, ten parametr zawsze był u mnie stabilny i to zaczęło mnie zastanawiać. Nie wiedziałem co jest przyczyną do momentu gdy chcąc sprawdzić datę przydatności na buteleczce, zauważyłem że pod symbolem kropelki widnieje cyfra 4. Z przyzwyczajenia zawsze dodawałem 3 krople i stąd wynikał błąd w pomiarze. Używam starego wzornika kolorów z walizki (w formie książeczki all in one) a w niej jest pokazane aby wkropić 3 krople i stała się jasność. Sprawdźcie jak to u Was wygląda, bo czasem nastąpi jakaś zmiana, a działamy rutynowo i można się zdziwić.

20210309_140548.thumb.jpg.228dcd19facd2a4c04b9ed4d64838f0a.jpg

20210309_140444.thumb.jpg.bd95173ec7432299e984fc65cf551a3b.jpg

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano

stare testy miały 3 krople. Nowy JBL PRO ma 4 i wzornik kolorów też się trochę różni.

• Dziękuję 1
Opublikowano
1 minutę temu, wpos napisał:

wzornik kolorów też się trochę różni.

O tym także nie wiedziałem, dzięki. Nie pozostaje nic innego jak zakupić nowy, kompletny test. Chociaż już sam widok brązu mówi mi, że wszystko jest ok i nawet nie muszę porównywać ze skalą.