Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w moim 231l akwarium malawi posiadam dość sporą liczbę pyszczaków, tak naprawdę z przypadku. Cała sytuacja wygląda następująco: najpierw kupiłem sobie 8 sztk Chindongo saulosi coral i 4 sztk Pseudotropheus Cyaneorhabdos "Maingano", później na zakupach w discus zoo kupiłem planowane do mojego zbiornika Cynotilapie Afry Hary w ilości 4 podrośniętych sztuk, ostatnimi zakupami do malawi były 4 sztk Labidochromis Caeruleus oraz kolejne 4 Cynotilapie Afry Hary. Natomiast sprzedawca u którego chciałem kupić te dwa ostatnie gatunki akurat nie miał Cynotilapi i wzamian za to wyśle te yellowki + gratisy, a za tydzien wysle Cynotilapie. Gratisami były 4 sztk Pseudotropheus Cyaneorhabdos "Maingano. Tak o to w zbiorniku na chwilę obecą mam 24 ryby (czyli tyle ile chciałem mieć) lecz za tydzień przyjdą jeszcze 4 Afry. Żaden z gatunków nie przekracza 4 cm oprócz 3 sztk maingano które mają około 5cm i 4 Cynotilapi Afry które mają od 5 do 7cm. Czy taka ilość malutkich ryb może pomieszkiwać w tym akwarium tak mniej więcej 4 msc? Nie chcę narazie redukować obsady aby agresja się rozłożyła, chyba że doradzicie mi inaczej. Planowanym zbiornikiem docelowym będzie 400l i lekko zredukowana obsada.