yaro Opublikowano 23 Lutego 2021 #1 Opublikowano 23 Lutego 2021 Pytanie moje dotyczy różnic w zaprawach. Do tej pory dwa moduły wykonałem z pomocą zaprawy CX 5 i CX 20. Obecnie zakupiłem CX 15, czy tą zaprawę ktoś używał? Czy mogę jej użyć do robienia modułów?
Tom74 Opublikowano 23 Lutego 2021 #2 Opublikowano 23 Lutego 2021 Wg karty charakterystyki Cx 15 nie nadaje się do wody pitnej.
yaro Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor #3 Opublikowano 24 Lutego 2021 Mam nadzieję, że CX5 i CX20 już się nadają.
Heniu Opublikowano 21 Kwietnia 2021 #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 To której zaprawy użyć na wykonanie modułów, aby było zdrowo.
Waclaw Opublikowano 21 Kwietnia 2021 #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Do modułów używałem CX5. Po zrobieniu ich, moczyłem w wodzie przez ok dwie doby. Potem malowanie, ale tylko od zewnątrz. I znów jakiś czas moczyłem, zmieniając wodę. Po „zwodowaniu” nic się złego nie dzieje. Podobne doświadczenia mieli inni koledzy i koleżanki.
Falcowski Opublikowano 22 Kwietnia 2021 #6 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Ja robiłem CX5 i CX60. Oczywiście parametr mówi o czasie schnięcia w minutach. Innych różnic nie powinno być, ale warto porównać. Ja swoje po wyklejeniu opłukiwałem prysznicem przez kilka minut, bo były za duże, żeby je moczyć w czymkolwiek. Potem po wyschnięciu pomalowałem szczelnie z dwóch stron i od razu do akwarium. Nic się nie działo. 1
Rekomendowane odpowiedzi