Damianj93 Opublikowano 16 Lutego 2021 #1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Witajcie mam pytanie potrzebuję pomocy w sprawie filtra do akwarium. Dopiero powoli kompletuje więc od razu chce zapytać co robić Akwarium ma ok 370l dostałem je nic nie kupowałem był w zestawie taki filtr EHEIMA A Także mam taki kubełkowy tylko bez głowicy bo się zepwuła i muszę dokupić dostałem taką propozycję głowicy jak na zdj i teraz pytanie co byście mi doradzili?
Piotr775 Opublikowano 16 Lutego 2021 #2 Opublikowano 16 Lutego 2021 Według mnie oba są za małe na to akwarium. Głowica ma 1200l/h a SunSun 1000l/h ,po zapakowaniu wkładòw wydajność w obu strasznie spadnie. Do takiego akwa szukaj filtra co ma przepływ ok 2000l/h np jakiś kubełek. Lub idź w stronę kaseciaka napędzanego aquaelem 2000. A w razie potrzeby wspomożesz się cyrkulatorem.
Pikczer Opublikowano 17 Lutego 2021 #3 Opublikowano 17 Lutego 2021 Witam, podobnie jak przedmówca napisał, ale na upartego te dwa można zostawić jako biologi itp ale nadal mocny, wydajny kubełek by się przydał na pewno chociaż 1400l/h a w takim akwarium to z 2000l/h. Te dwa osobiście widzę w akwarium max 150l.
Rekomendowane odpowiedzi