Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Właśnie zaczynam przygodę z akwarium w typie Malawi :)

Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Państwa miał doczynienia ze sklepem Żako w Gdańsku Wrzeszczu, słyszałem różne opinie :)

A może jakieś inne sklepy z czystym sumieniem? 

Opublikowano
29 minut temu, matejk napisał:

Też jestem ciekaw opinii , ja od siebie mogę dać Aquapet w Gdyni czesto coś ładnego się trafi trzeba zaglądać 

Aquapet bardzo znam, pytam o Żako bo gościu ma naprawdę ciekawe ceny w porównaniu do Aquapet i bardzo duży wybór :)

Opublikowano

Byłem wczoraj na piwie u kumpla któremu pomagałem przy starcie zbiornika, zobaczyć co przytargał właśnie wczoraj z tego sklepu.. W celu uzupełnienia obsady chciał dokupić samice Chindongo Saulosi, wziął trzy ryby. Skasowali go 60zł od sztuki za to, że to niby już ustalona płeć dlatego tak drogo. Złapałem się za głowę jak zobaczyłem te ryby, może i samice to były, ale koło Chindongo Saulosi to nawet nie pływało!!! Więc stwierdzam, że poziom wiedzy sprzedającego jest znikomy, bądź po prostu wciska bastardy za kosmiczne pieniądze. A kolegi mi szkoda że tak bezmyślnie kupił takie "coś", bo resztę obsady ma od Marka z Choszczna (Malawi Mbuna World) więc Saulosi pierwsza klasa. zresztą sam jak wpuścił te trzy ryby do zbiornika to od razu stwierdził jeszcze niezbyt fachowym okiem, że to Saulosi z pewnością nie jest. 

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mróz napisał:

Byłem wczoraj na piwie u kumpla któremu pomagałem przy starcie zbiornika, zobaczyć co przytargał właśnie wczoraj z tego sklepu.. W celu uzupełnienia obsady chciał dokupić samice Chindongo Saulosi, wziął trzy ryby. Skasowali go 60zł od sztuki za to, że to niby już ustalona płeć dlatego tak drogo. Złapałem się za głowę jak zobaczyłem te ryby, może i samice to były, ale koło Chindongo Saulosi to nawet nie pływało!!! Więc stwierdzam, że poziom wiedzy sprzedającego jest znikomy, bądź po prostu wciska bastardy za kosmiczne pieniądze. A kolegi mi szkoda że tak bezmyślnie kupił takie "coś", bo resztę obsady ma od Marka z Choszczna (Malawi Mbuna World) więc Saulosi pierwsza klasa. zresztą sam jak wpuścił te trzy ryby do zbiornika to od razu stwierdził jeszcze niezbyt fachowym okiem, że to Saulosi z pewnością nie jest. 

Dziękuję! Już napisałem do Pana Marka :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Brałem od Marka z Choszczna tydzień temu całą obsadę. Przesyłka konduktorska do Wawy bardzo dobrze zapakowana. Wszystkie ryby w idealnej kondycji dotarły. Mogę polecić.

• Lubię to 3