wiktor2257 Opublikowano 5 Lutego 2021 #1 Opublikowano 5 Lutego 2021 Witam, bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu co to może być. Rybka zdechła niespodziewanie raczej wcześniej nie miała żadnych objawów, resztą obsady wygląda w porządku. Jedynie co mi przychodzi to, że czasem ryby się "przeganiają" tak jakby walczyły o swój rewir. Z góry dziękuję za odpowiedzi Obsada to 4 dorosłe saulosi yellow i reszta maingano - 6 dorosłych i ok. 6 młodych Filtracja JBL e401 Filtr mechaniczny z cyrkulatorem Temperatura 26° No3 - 3 pH -7,8
wiktor2257 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor #2 Opublikowano 5 Lutego 2021 Ps tutaj zdjęcie inne maingano z obsady
matejk Opublikowano 6 Lutego 2021 #3 Opublikowano 6 Lutego 2021 Bez podania wszystkich parametrów , robionych testami kropelkowymi , ciężko będzie ustalić co konkretnie dolega .
wiktor2257 Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor #4 Opublikowano 6 Lutego 2021 Jakie testy jeszcze zrobić ?
mareckee Opublikowano 9 Lutego 2021 #5 Opublikowano 9 Lutego 2021 NO2, NH3/4, i jak masz możliwość to twardość wody (chociaż ja tego nigdy nie mierzyłem) Czym i jak karmisz? Akwarium długo działa? Cykl azotowy zamknięty czy jest Ci to pojęcie obce?
Rekomendowane odpowiedzi