Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym jednak polecił Głowice AT i piankę, ze swojego doświadczenia za namową kolegów z forum. Pisałem niedawno że głowica dość głośno pracuje, polecono mi ją reklamować, ale wstrzymam się z tym nie jest to znów aż tak duży hałas (da sie przyzwyczaić). Za to plusów wiele, duża moc, gąbka zbiera cała powierzchnią, możliwa zmiana kierunku wypływu, a zastanawiałem się nad weipro i głowicą, a wybór padł na głowice i bardzo dobrze że tak padł.

Opublikowano

Dodam tylko, że moja At203 chodzi cicho, więc Marcin masz raczej jakąś wadliwą lub "nie dotarła" się jeszcze i jest świeża. Bo jak ucichnie, to nie ma żadnych minusów :wink:

Opublikowano

W Sobotę wytargam ją z baniaka i popatrzę co tam nie tak jest, tak być może, jak pisałem narazie dam sobie z tym spokój da się żyć, jak padnie całkiem to wyśle do naprawy, bo teraz kurierem do sklepu 20zł, powrót do mnie 20zł tak że średnio się opłaci, a dałem za nią 56zł.

Opublikowano
Witam! Mam Kaskada 2000 Aquaszut jako wewnętrzny i odpowietrzam go jak wyciągam ale sporadycznie bo raczej sama gąbka idzie do czyszczenia. Dodam ważną informację - opisana kaskada nie wymaga odwracania do odpowietrzania co może potwierdzić też Neno. Wystarczy po włożeniu pompy pod wodę na swoje miejsce w akwa, przekręcić dekielek z góry, który jest na oringu, w jedną stronę o około kąt 90 * i dochodzimy do komory wirnika i osi ,powietrze wylatuje samo, potem zakręcamy dekielek i po robocie. Pozdrawiam !

Ja tam nic nie musze obracac. Podlanczam do prundu i jazda :) Na poczatku byl glosny ( pierwszy tydzien) teraz wszystkie 3 pracuja idealnie cicho a ja zastanawiam sie nad zakupem czwartego :) I nienazywaj tego kaskada bo ludzi w błąd wprowadzasz. Nazywaj go ... :D sam nie wiem jak :)

Blumodulara tez nie musze odpowietrzac . Za to operacji tej wymaga i Aqua szut 750 i Aquael 1100 .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam was panowie moje akwa przechodzi reorganizacje. a mianowicie zmiana całości poczynając od dna kończąc na oświetleniu wchodzę na bardziej profesjonalną półkę.Mam aktualnie brzęczek i 4 filtry gąbkowe i nie narzekam tylko że kijowo to wygląda, teraz tworzę tło z CR-65 oraz jestem w trakcie zakupu kubełka TETRA EX-700 i do tego chcę dołożyć turbinę z samą gąbeczką a mianowicie model ATMAN AT-201 wraz z gąbką o dużej granulacji. będzie ona zabudowana kominem a tle i uparłem się na samą gąbke bo to najlepszy zbieracz do akwa. Mam w tym małe doświadczenie bo używałem i zabudowanych i moich bez obudowy i widać różnicę. Proszę was o pomoc panowie i panie

Moje akwa to 200l 100x40x50 a co do obsady to niestety muszę tworzyć od nowa ale to pużniej najpierw osprzęt

Opublikowano

Ja bym brał większy model. Pamiętaj, że pompa będzie zabudowana kominem a tło spowoduje pogorszenie cyrkulacji wody w zbiorniku. Widzę to u siebie. Zanim wsadziłem cr, pompa ustawiona na max robiła spory wir, czasem musiałem ją tłumić. Od czasu, kiedy jest tło, pompa cały czas ustawiona jest na maxa i jednak jest niedostatek mocy.

Opublikowano

Dzięki za uwage i info! wezmę to pod uwage. Wiecie co żaden sklep niedorówna informacją zdobytym tu na forum :lol: bo kto wie lepiej niż obserwator własnego akwa i to do tego miłośnik!! nikt