Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem. Wczoraj dosypałam do swojego akwarium piasku i umieściłam korzeń, po pewnym czasie woda zrobiła się zielonkawa. Dodam że dopiero startuję z akwarium 50 l. Woda w nim ma dopiero niecały tydzień. I teraz moje pytanie co mam zrobić z wodą? Podmienić, czy czekać?

Opublikowano

Natalia..przyczyn może być wiele.  Od oświetlenia począwszy a kończąc na tym ,że stoi zbyt blisko okna gdzie pada na nie światło słoneczne. Piasek i korzeń trzeba było dodać  od razu   jak zalewałaś wodą ale to nie ma nic wspólnego z tym o co pytasz. Skróć okres świecenia do 2-3 godzin dziennie i potem co kilka dni wydłużaj. Nie będę Ciebie pytać o rodzaj oświetlenia chociaż to też jest istotne. 50 l itrowe akwa to nie jest zbiornik do biotopu Malawi. My jesteśmy na forum klubowym Klubu Malawi i zajmujemy się tylko rybami i problemami związanym z biotopem Malawi.  Dlatego temat zamykam. Musisz szukać pomocy na forach związanych ze zbiornikami roślinnymi bo pewnie będziesz miała więcej pytań odnośnie tego co będziesz miała w swoim akwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.