wobi Opublikowano 19 Października 2020 #1 Opublikowano 19 Października 2020 Dzisiaj w czasie podmianki zauważyłem że jadna z samic Trefcia T.W. dziwnie rusza na boki głową ,a gdy przyjżałem się z bliska okazało się że oczy wyszły jej jak jakiemuś teleskopowi.... Parametry które znam: PH-8 KH-11 NO2-0,025 Nh4-0,05 po4-0,1 No3-15 Karmię tylko suchymi pokarmami dobrej jakości:N.F.,Omega One,Tropical soft i spirulina,Hikari,ryby nie miały kontaktu z nowymi rybami od kilku miesięcy (w maju dokupiłem 2 samice Hary i Protki).Dzisiaj była głodówka,odlowić jej raczej nie dam rady (540l. mocno zagruzowane).Wszystkie inne ryby w doskonałej kondycji (jak narazie).Radzicie coś z tym robić,czy czekać? Pozdrawiam Wobi Ps.żadnej choroby w baniaku nie miałem od 2 lat
wobi Opublikowano 20 Października 2020 Autor #2 Opublikowano 20 Października 2020 I jak Panowie żadnych sugesti? Wieczorem podałem Bacto Tabs,rano rybka wygladała już normalnie,ale teraz niestety znowu jest teleskopem... Pokarm pobiera normalnie.
piotriola Opublikowano 22 Października 2020 #3 Opublikowano 22 Października 2020 Kąpiel w nadmanganian potasu ( roztwór powinien być koloru różowego) lub świetlik lekarski.
Falcowski Opublikowano 22 Października 2020 #4 Opublikowano 22 Października 2020 36 minut temu, piotriola napisał: Kąpiel w nadmanganian potasu ( roztwór powinien być koloru różowego) lub świetlik lekarski. Pisał, że nie odłowi. Proponuję 50 ml Formisolu do zbiornika ogólnego i niech tak ze 2 tygodnie pobędzie.
wobi Opublikowano 22 Października 2020 Autor #5 Opublikowano 22 Października 2020 Dzięki,chyba spróbuję z tym formisolem,bo sytuacja wygląda tak że ryba z rana wygląda normalnie,a przeważnie wieczorem jedno oko wypchnięte na zewnątrz.Od poniedziałku karmię tylko Bacto Tabs.
Rekomendowane odpowiedzi